Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Chili-suklaafondant, mangosorbet ja mango-minttusalaatti, Valtterin resepti

MTV
Julkaistu 13.05.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden neljännentoista jakson resepti.

SUKLAAFONDANT

  • 500 g tummaa suklaata
  • 500 g voita
  • 500 g sokeria
  • 10 kananmunaa
  • 10 keltuaista
  • 250 g vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 5 tulista ja hedelmäistä chiliä
  • voita ja kaakaojauhetta vuokien käsittelyyn

MANGOSORBETTI

  • 1 kg mangopyrettä
  • 200 g glukoosisiirappia

MINTTU-MANGOSALAATTI

  • 3 kypsää keltaista mangoa
  • kourallinen minttua
  • ½ dl hyvää tummaa rommia

Valmistusohje

SUKLAAFONDANT: Lämmitä uuni 190 asteeseen tai 170 asteeseen kiertoilmalla. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa ja sekoita tasaiseksi emulsioksi. Lisää hienonnettu chili ja uuta noin 5 min. Maistele seosta. Chilistä pitäisi tuntua pieni lämpö, mutta älä anna seoksen mennä tuliseksi. Siivilöi chilit seoksesta. Vaahdota munat, keltuaiset ja sokeri. Tilavuuden pitäisi noin nelinkertaistua. Sekoita suklaa muna-sokerivaahdon joukkoon nuolijalla. Siivilöi jauhot ja leivinjauhe ja taittele sekaan. Voit siirtää massan pursotinpussiin helpottamaan muottien täyttämistä. Voitele muotit runsaalla voilla ja jauhota kaakaojauheella. Täytä vuoat massalla noin ¾ korkeudesta. Paista uunissa noin 9 min. Fondantin kuuluu vielä hyllyä keskeltä, kun se on valmis.

MANGOSORBETTI: Lisää sileään mangopyreeseen glukoosisiirappi ja lämmitä seos noin 20 asteiseksi ja sekoita hyvin. Kaada massa jäätelökoneeseen.

MINTTU-MANGOSALAATTI:  Hienonna mangonliha. Maseroi rommissa ja lisää minttu.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Mustikka-jogurttijäätelö, Samun reseptiMasterChef Suomi: Omenablondie, Josen reseptiMasterChef Suomi: Suklaakupu, appelsiinia ja karviaista, Josen reseptiMasterChef: Mansikoita ja mozzarellaa – Teemu V:n reseptiKoko Suomi leipoo: Paris Brest "Kilpapyörän rengas"Koko Suomi leipoo: Whiskey sour -tartaletti
MasterChef-reseptitMasterChefJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti