Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Chili-suklaafondant, mangosorbet ja mango-minttusalaatti, Valtterin resepti

Pohjoismaista_diplomatiaa-32
MTV
Julkaistu 13.05.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden neljännentoista jakson resepti.

SUKLAAFONDANT

  • 500 g tummaa suklaata
  • 500 g voita
  • 500 g sokeria
  • 10 kananmunaa
  • 10 keltuaista
  • 250 g vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 5 tulista ja hedelmäistä chiliä
  • voita ja kaakaojauhetta vuokien käsittelyyn

MANGOSORBETTI

  • 1 kg mangopyrettä
  • 200 g glukoosisiirappia

MINTTU-MANGOSALAATTI

  • 3 kypsää keltaista mangoa
  • kourallinen minttua
  • ½ dl hyvää tummaa rommia

Valmistusohje

SUKLAAFONDANT: Lämmitä uuni 190 asteeseen tai 170 asteeseen kiertoilmalla. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa ja sekoita tasaiseksi emulsioksi. Lisää hienonnettu chili ja uuta noin 5 min. Maistele seosta. Chilistä pitäisi tuntua pieni lämpö, mutta älä anna seoksen mennä tuliseksi. Siivilöi chilit seoksesta. Vaahdota munat, keltuaiset ja sokeri. Tilavuuden pitäisi noin nelinkertaistua. Sekoita suklaa muna-sokerivaahdon joukkoon nuolijalla. Siivilöi jauhot ja leivinjauhe ja taittele sekaan. Voit siirtää massan pursotinpussiin helpottamaan muottien täyttämistä. Voitele muotit runsaalla voilla ja jauhota kaakaojauheella. Täytä vuoat massalla noin ¾ korkeudesta. Paista uunissa noin 9 min. Fondantin kuuluu vielä hyllyä keskeltä, kun se on valmis.

MANGOSORBETTI: Lisää sileään mangopyreeseen glukoosisiirappi ja lämmitä seos noin 20 asteiseksi ja sekoita hyvin. Kaada massa jäätelökoneeseen.

MINTTU-MANGOSALAATTI:  Hienonna mangonliha. Maseroi rommissa ja lisää minttu.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit