Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Romainesalaattitacot nyhtökauralla ja munasalaatilla, Iinan resepti

Julkaistu 27.02.2024 20:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan neljännessä jaksossa kilpailijat huusivat kokkausajallaan raaka-aineita itselleen.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 1 ruukku romaine salaattia
  • 1 pkt maustamatonta nyhtökauraa
  • 1 ruukku vihreää salaattia
  • 1 ruukku rucolaa
  • 1 ruukku auringonkukanversoja
  • 2 kananmunaa
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • Hienoa merisuolaa (maustamiseen)
  • pippuria (maustamiseen)
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 1 pussi sahramia
  • 2 tl oreganoa
  • 1 rkl cayannepippuria
  • 1 rkl valkosipulijauhetta
  • 1 rkl sipulijauhetta
  • 2 tl cajunmaustetta
  • 0,5 tl chilihiutaleita

Valmistusohje

Tee majoneesipohja. Mittaa korkeaan ja kapeaan astiaan 1 kananmuna ja aseta sauvasekoitin keltuaisen päälle. Laita sauvasekoitin päälle ja ala hitaasti kaatamaan rypsiöljyä. Pidä sekoitin pohjassa, kunnes majoneesi paksuuntuu ja vedä sitten sauvasekoitin hitaasti ylös. Jaa seos kahteen kulhoon ja mausta molemmat 1 tl suolaa. Lisää toiseen majoneesipohjaan 0,5 tl chilihiutaleita sekä 2 tl oreganoa. Laita molemmat majoneesit jääkaappiin. 

Laita vesi kiehumaan ja keitä 1 kananmuna 7-minuutin ajan. Laita kananmuna jääkylmään veteen.

Hienonna vihreää salaattia 1 dl ja revi sekaan 2 rkl auringonkukan versoja. Sekoita joukkoon 1 rkl oliiviöljyä ja ripaus suolaa. Jätä huoneenlämpöön maustumaan. 

Kuori ja pilko kananmuna pieniksi paloiksi. Ota suolalla maustettu majoneesipohja jääkaapista ja sekoita kananmuna sekaan. Pilko sekaan hieman rucolaa. 

Kuumenna pannulla 3 rkl oliiviöljyä. Lisää sahrami, cayannepippuri, cajunmauste, valkosipulijauhe ja sipulijauhe. Kuumenna öljyseosta pannulla hetken ja lisää nyhtökaura. Paista nyhtökauraa noin 15min ja mausta suolalla.

Revi kaksi romainesalaatin lehteä ja ripottele hieman oliiviöljyä molemmille puolille. 

Lisää salaatin päälle munasalaatti, salaattiseos ja nyhtökaura. Viimeistele rucolalla ja chili-oregano-majoneesilla

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Täytetty munakasrulla auringonkukansiementahnalla, tomaattisalaattia, ohramajoneesia, riisiä paahdetuilla auringonkukansiemenillä ja paahdetulla kurpitsalla, Sofian reseptiMasterChef Suomi: Haudutettua mustekalaa, romesco-kastiketta ja balsamicoglaseerattuja perunoita, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Kampasimpukkaa mango-chilisalaattia ja sitruksista valkoviinikastiketta, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Bataattia ja vihreää currya, Josen repsepti MasterChef Suomi: Spanakopita, Nean reseptiKokkisodan vieraina Pia Penttala ja Pippa Laukka – katso reseptit!
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti