MasterChef Suomi: Romainesalaattitacot nyhtökauralla ja munasalaatilla, Iinan resepti
MasterChef Suomi -sarjan neljännessä jaksossa kilpailijat huusivat kokkausajallaan raaka-aineita itselleen.
Ainekset
- 1 ruukku romaine salaattia
- 1 pkt maustamatonta nyhtökauraa
- 1 ruukku vihreää salaattia
- 1 ruukku rucolaa
- 1 ruukku auringonkukanversoja
- 2 kananmunaa
- 4 rkl oliiviöljyä
- Hienoa merisuolaa (maustamiseen)
- pippuria (maustamiseen)
- 2 dl rypsiöljyä
- 1 pussi sahramia
- 2 tl oreganoa
- 1 rkl cayannepippuria
- 1 rkl valkosipulijauhetta
- 1 rkl sipulijauhetta
- 2 tl cajunmaustetta
- 0,5 tl chilihiutaleita
Valmistusohje
Tee majoneesipohja. Mittaa korkeaan ja kapeaan astiaan 1 kananmuna ja aseta sauvasekoitin keltuaisen päälle. Laita sauvasekoitin päälle ja ala hitaasti kaatamaan rypsiöljyä. Pidä sekoitin pohjassa, kunnes majoneesi paksuuntuu ja vedä sitten sauvasekoitin hitaasti ylös. Jaa seos kahteen kulhoon ja mausta molemmat 1 tl suolaa. Lisää toiseen majoneesipohjaan 0,5 tl chilihiutaleita sekä 2 tl oreganoa. Laita molemmat majoneesit jääkaappiin.
Laita vesi kiehumaan ja keitä 1 kananmuna 7-minuutin ajan. Laita kananmuna jääkylmään veteen.
Hienonna vihreää salaattia 1 dl ja revi sekaan 2 rkl auringonkukan versoja. Sekoita joukkoon 1 rkl oliiviöljyä ja ripaus suolaa. Jätä huoneenlämpöön maustumaan.
Kuori ja pilko kananmuna pieniksi paloiksi. Ota suolalla maustettu majoneesipohja jääkaapista ja sekoita kananmuna sekaan. Pilko sekaan hieman rucolaa.
Kuumenna pannulla 3 rkl oliiviöljyä. Lisää sahrami, cayannepippuri, cajunmauste, valkosipulijauhe ja sipulijauhe. Kuumenna öljyseosta pannulla hetken ja lisää nyhtökaura. Paista nyhtökauraa noin 15min ja mausta suolalla.
Revi kaksi romainesalaatin lehteä ja ripottele hieman oliiviöljyä molemmille puolille.
Lisää salaatin päälle munasalaatti, salaattiseos ja nyhtökaura. Viimeistele rucolalla ja chili-oregano-majoneesilla
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Piknikin pelastava pastasalaatti