MasterChef Suomi: Romainesalaattitacot nyhtökauralla ja munasalaatilla, Iinan resepti

MasterChef23_EPS04_annos_IINA_kuva_juuli_aschan_sveins_4539

MasterChef Suomi -sarjan neljännessä jaksossa kilpailijat huusivat kokkausajallaan raaka-aineita itselleen.

Ainekset

  • 1 ruukku romaine salaattia
  • 1 pkt maustamatonta nyhtökauraa
  • 1 ruukku vihreää salaattia
  • 1 ruukku rucolaa
  • 1 ruukku auringonkukanversoja
  • 2 kananmunaa
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • Hienoa merisuolaa (maustamiseen)
  • pippuria (maustamiseen)
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 1 pussi sahramia
  • 2 tl oreganoa
  • 1 rkl cayannepippuria
  • 1 rkl valkosipulijauhetta
  • 1 rkl sipulijauhetta
  • 2 tl cajunmaustetta
  • 0,5 tl chilihiutaleita

Valmistusohje

Tee majoneesipohja. Mittaa korkeaan ja kapeaan astiaan 1 kananmuna ja aseta sauvasekoitin keltuaisen päälle. Laita sauvasekoitin päälle ja ala hitaasti kaatamaan rypsiöljyä. Pidä sekoitin pohjassa, kunnes majoneesi paksuuntuu ja vedä sitten sauvasekoitin hitaasti ylös. Jaa seos kahteen kulhoon ja mausta molemmat 1 tl suolaa. Lisää toiseen majoneesipohjaan 0,5 tl chilihiutaleita sekä 2 tl oreganoa. Laita molemmat majoneesit jääkaappiin. 

Laita vesi kiehumaan ja keitä 1 kananmuna 7-minuutin ajan. Laita kananmuna jääkylmään veteen.

Hienonna vihreää salaattia 1 dl ja revi sekaan 2 rkl auringonkukan versoja. Sekoita joukkoon 1 rkl oliiviöljyä ja ripaus suolaa. Jätä huoneenlämpöön maustumaan. 

Kuori ja pilko kananmuna pieniksi paloiksi. Ota suolalla maustettu majoneesipohja jääkaapista ja sekoita kananmuna sekaan. Pilko sekaan hieman rucolaa. 

Kuumenna pannulla 3 rkl oliiviöljyä. Lisää sahrami, cayannepippuri, cajunmauste, valkosipulijauhe ja sipulijauhe. Kuumenna öljyseosta pannulla hetken ja lisää nyhtökaura. Paista nyhtökauraa noin 15min ja mausta suolalla.

Revi kaksi romainesalaatin lehteä ja ripottele hieman oliiviöljyä molemmille puolille. 

Lisää salaatin päälle munasalaatti, salaattiseos ja nyhtökaura. Viimeistele rucolalla ja chili-oregano-majoneesilla

Parhaat ruokaohjelmat