Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Riisiä, marinoituja merirapuja kastikkeella ja pikkelöityä retikkaa, Taijan resepti

MTV
Julkaistu 01.04.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden kahdeksannen jakson resepti.

RIISI

  • 150 g riisiä
  • 2,2 dl vettä
  • Tonin auringonkukansiemeniä
  • Tonin hapannoria
  • 1-2 rkl rapulientä
  • Tonin tomaatteja pilkottuna
  • Tonin kuivattua kurpitsaa raastettuna

RAVUT JA RAPULIEMI

  • 7 kpl merirapuja
  • 2 tl dashijauhetta
  • 1 dl Tonin tummaa soijaa
  • 2 rkl Tonin kojilientä

RETIKKA

  • 5 cm retikkaa
  • 1 dl Tonin kojilientä

LIEMET

  • 1 dl rapulientä
  • 2 rkl Tonin tummaa lientä
  • 1 rkl Tonin kojilientä

TOINEN LIEMI

  • 1 dl rapulientä
  • 1 rkl inkiväärin mehua
  • 1 rkl limen mehua

SIENET

  • 1 kourallinen shimeji sieniä

Valmistusohje

RIISI: Huuhdo riisi, kunnes vesi on kirkasta. Pyörittele riisiä hellästi astiassa, kaada riisi siivilään ja laita uuteen veteen. Toista kunnes vesi on kirkasta. Jätä riisi valumaan siivilään vielä hetkeksi, jotta kaikki likainen vesi valuu pois.

Kaada riisi keittimeen ja lisää vesi. Anna riisin seistä keittimessä 30 min. Tämän jälkeen käynnistä riisinkeitin, keitä riisiä 10 min, älä avaa kantta välillä. Kun riisi on kiehunut, ota astia pois levyltä ja laita pöydälle lepäämään muutamaksi minuutiksi. Sekoita hellästi ja anna levätä vielä 5 min. Lisää loput ainekset joukkoon.

RAVUT JA RAPULIEMI: Kuori ravut, poista suoli ja ota kuoret talteen.  Laita kuoret kattilaan ja paahda hetki, lisää kanaliemi ja dashi jauhe. Keitä kasaan kunnes maku on hyvä. Sekoita ainekset ja laita kuoritut ravut maustumaan noin puoleksi tunniksi.

RETIKKA: Laita retikat marinoitumaan liemeen noin tunniksi.

LIEMET: Sekoita kaikki sekaisin ja maista. Maistele ja lisää makuja tarpeen mukaan.

TOINEN LIEMI: Lisää rapuliemeen limen mehu, purista raastetusta inkivääristä mehu. Tasapainota maut maistelemalla.

SIENET: 1 kourallinen shimeji sieniä

Paista pannulla sieniin pinta.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan reseptiMasterChef Suomi: Yrttikroketti, yrttimajoneesi, hernepaistos ja tomaattiliemi - Vegaaninen annos, Samulin reseptiMasterChef Suomi: Luovasti Japania, Darinan reseptiMasterChef Suomi: Porotataki, pikkelöityjä shimejisieniä, paistettuja sieniä, kaalisalaattia sekä marinoitu keltuainen, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Japanilainen ateria, Markun reseptiMasterChef Suomi: Kimchillä maustettua possun ulkofilettä, paahdettuja viinirypäleitä ja kermassa haudutettua paksoita, Taijan resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti