MasterChef Suomi: Rapukakkuja ja sitrussalaattia, Antin resepti

MasterChef23_EPS04_annos_ANTTI_kuva_juuli_aschan_sveins_4609

MasterChef Suomi -sarjan neljännessä jaksossa kilpailijat huusivat kokkausajallaan raaka-aineita itselleen.

Ainekset

  • 1 kpl verigreippi
  • 1 kpl appelsiini
  • 4 kpl sormilimeä
  • 1 rkl + ripaus sokeria
  • 400 g jättikatkarapuja
  • 100 g voita
  • 1 kpl kananmuna
  • Sitruunanmehua
  • Hienoa merisuolaa
  • Mustapippuria
  • 3 dl rypsiöljyä

Valmistusohje

Aloita kuorimalla ravut ja laittamalla ne kulhoon.

Lisää kulhoon kananmuna ja öljy. Aja sauvasekoittimella majoneeksi. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunalla. Laita joukkoon ripaus sokeria. Siirrä majoneesi pursotinpussiin ja laita jääkaappiin.

Laita ravut cutteriin ja aja siistiksi massaksi sekä lisää joukkoon kananmuna, suola ja pippuri. Mausta vielä massa sitruunamehulla. Siirrä kulhoon.

Leikkaa verigreippi ja appelsiini siistiksi siivuiksi. Siirrä kulhoon ja laita mukaan ripaus sokeria.

Paista rapumassa muotissa kuumalla pannulla voissa n. 2min per puoli. Viimeistele vielä paistinvoilla.

Halkaise sormilime ja poista helmet haarukalla pois kuoresta. 

Kokoa annos: Asettele sitrussalaatti ympyrän muotoon ja lisää rapukakku keskelle. Ripottele päälle suolaa ja sormilimen helmet. Purista majoneesi annoksen reunoille. 

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.