MasterChef Suomi: Punajuurta ja sieniä, Maritan resepti

MasterChef_EPS15_annos_MARITA_FINAALI_kuva_juuli_aschan_sveins_9295

MasterChef Suomi -sarjan finaalin resepti.

Ainekset

  • 2 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 0,5 dl shamppanjaviinietikkaa
  • Hienoa merisuolaa
  • 2 kpl laakerinlehteä
  • 3 kpl maustepippuria
  • 1 iso punajuuri
  • 1 kananmuna
  • 100 g suppilovahveroa pilkottuna (säästä 3 koristeluun)
  • 1 salottisipuli hienonnettuna
  • 1 rkl voita
  • Hienoa merisuolaa
  • pippuria
  • 1 prk chavox pehmeää vuohenjuustoa
  • 1 rkl kuohukermaa
  • Timjamia

Valmistusohje

Keitä liemi etikasta, vedestä, sokerista, laakerinlehdestä ja maustepippurista. Laita ihan ohueksi mandoliinilla leikatut punajuuret liemeen ja anna jäähtyä.

Paista pilkotut ja kokonaiset sienet kuivalla pannulla niin, että neste haihtuu. Lisää voita ja sipulit. Paista kunnes sipuli pehmenee. Mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla. 

Pehmennä vuohenjusto kermalla ja vaahdota. Mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla. Laita pursotuspussiin.

Erota valkuainen keltuaisesta. Kuivaa punajuuri viipaleet liinalla ja laita nokare sieni/sipuli paistosta sisään. Taita ja kiinnitä kananmunanvalkuaisella. Asettele lautaselle. Pursota viereen vuohenjuustoa ja koristele kokonaisella paistetulla sienellä ja timjamilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.