Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Punajuurta ja sieniä, Maritan resepti

Julkaistu 14.05.2024 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan finaalin resepti.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 2 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 0,5 dl shamppanjaviinietikkaa
  • Hienoa merisuolaa
  • 2 kpl laakerinlehteä
  • 3 kpl maustepippuria
  • 1 iso punajuuri
  • 1 kananmuna
  • 100 g suppilovahveroa pilkottuna (säästä 3 koristeluun)
  • 1 salottisipuli hienonnettuna
  • 1 rkl voita
  • Hienoa merisuolaa
  • pippuria
  • 1 prk chavox pehmeää vuohenjuustoa
  • 1 rkl kuohukermaa
  • Timjamia

Valmistusohje

Keitä liemi etikasta, vedestä, sokerista, laakerinlehdestä ja maustepippurista. Laita ihan ohueksi mandoliinilla leikatut punajuuret liemeen ja anna jäähtyä.

Paista pilkotut ja kokonaiset sienet kuivalla pannulla niin, että neste haihtuu. Lisää voita ja sipulit. Paista kunnes sipuli pehmenee. Mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla. 

Pehmennä vuohenjusto kermalla ja vaahdota. Mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla. Laita pursotuspussiin.

Erota valkuainen keltuaisesta. Kuivaa punajuuri viipaleet liinalla ja laita nokare sieni/sipuli paistosta sisään. Taita ja kiinnitä kananmunanvalkuaisella. Asettele lautaselle. Pursota viereen vuohenjuustoa ja koristele kokonaisella paistetulla sienellä ja timjamilla.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Karitsan sisäfileetä, uunijuureksia, vuohenjuustovaahtoa ja punaviini-puolukkakastiketta, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Sieniquiche, Sininen joukkueMasterChef: Taimen ja palsternakka – Kristiinan reseptiMasterChef: Porkkanakakku ja syksyinen voileipäkakku – Ellan reseptiMasterChef: Lohitataki ja kampasimpukkaa – Petra V:n reseptiKoko Suomi leipoo: Sillileivos
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti