Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Pohjois-italialainen punajuuripasta, Rami

Julkaistu 14.02.2024 14:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan toisen jakson resepti.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Pasta

  • 2 kananmunaa
  • 2,5 dl 00-jauhoja

Timjamiöljy

  • tuoretta timjamia
  • suolaa
  • 0,5 dl öljyä

Parmesaanicreme

  • 50 g parmesaanijuustoa
  • 1 dl creme fraische
  • 0,5 dl kuohukerma
  • puolikas sitruuna

Punajuurikastike

  • 100 g punajuurta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • puolikas sitruuna

Pallotte cacio e ova eli italialainen juustopallo

  • 1 kananmuna
  • 50 g parmesaanijuustoa
  • 50 g korppujauhoja
  • tuoretta timjamia
  • puolikas sitruuna
  • suolaa

Valmistusohje

VALMISTUS: Sekoita kaksi kananmunaa 00-jauhoihin ja vaivaa taikinaa n. 10 min. Laita taikina kelmuun huoneenlämpöön n. 20 minuutiksi. 

Raasta punajuuri ja laita se kiehumaan sipulin, öljyn sekä mausteiden kanssa n. 20 minuutiksi.

Laita kulhoon öljy ja silputtu timjami maustumaan. Lisää suola ja pippuri. Anna maustua annoksen esillepanoon asti.

Raasta parmesaanijuusto ja sitruunankuorta. Lisää puolikkaan sitruunan mehu ja keitä kasaan koko ajan vatkaten.

Laita kulhoon kananmuna, parmesaanijuusto, korppujauhot, silputtu timjami, suola, raastettu sitruunankuori sekä sitruunan mehu ja sekoita. Muotoile palloksi ja uppopaista muutama minuutti 160 asteessa.

Kauli pastataikina ohueksi levyksi. Tee taikinasta pastakoneella spagettia. Keitä pastaa 2 min ja sekoita punajuurikastikkeeseen imemään makua ja väriä.

Koristele annos tuoreella timjamilla ja syötävillä kukilla.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Punajuurta ja sieniä, Maritan reseptiMasterChef Suomi: Skonssit, Sininen joukkueMasterChef: Sipulipiirakka – Ollin reseptiPorkkanaa, kurpitsansiementä ja creme fraiche -kastikettaHanna Gullichsenin sitruunapastaLammaspullia, polentaa ja gremolataa
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti