Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Pitahayajäätelöä, karamellisoitua karambolaa ja paahdettua macadamianpähkinätahnaa, Ramin resepti

Julkaistu 27.02.2024 20:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan neljännessä jaksossa kilpailijat huusivat kokkausajallaan raaka-aineita itselleen.

Pitahayajäätelö

  • 1 kpl (200g) Pitahaya
  • 140 g sokeria
  • 100 g kuohukermaa
  • 1,4 dl täysmaitoa

Paahdettu macademianpähkinätahna

  • 200 g macademianpähkinöitä
  • 1/2 tl hienoa merisuolaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 40 g voita

Karamellisoitu karambola

  • 1 kokonainen karambola
  • 100 g sokeria
  • 1 dl vettä
  • 1 dl kuohukermaa
  • 25 g voita

Valmistusohje

PITAHAYAJÄÄTELÖ: Puolita pitahaya ja kaavi sose astiaan, lisää sokeri ja maito. Soseuta tehosekoittimella kevyesti, varo ettei siemenet murskaannu. Lisää lopuksi kerma ja kaada seos jäätelökoneeseen. Anna pyöriä kunnes seos jähmettyy.

PAAHDETTU MACADEMIANPÄHKINÄTAHNA: Aseta uuni 180 asteeseen ja paahda pähkinöitä uunissa noin 15 minuuttia. Laita paahdetut pähkinät, pehmeä voi, rypsiöljy ja suola tehosekoittimeen ja sekoita kunnes seos on muuttunut tahnaksi. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. 

KARAMELLISOITU KARAMBOLA: Leikkaa karambola tasapaksuiksi siivuiksi. Kuumenna paistinpannu ja lisää vesi sekä sokeri. Kun sokeri on sulanut lisää kerma ja voi. Kun karamelliseos kiehuu, lisää joukkoon karambolan siivut ja anna paahtua kunnes karambola on pehmeää.

Laita lautasen keskelle jäätelökauhalla jäätelöpallo, lisää viereen nokare pähkinätahnaa ja karamellisoidut karambolat. Koristele kevyesti paahdetuilla (uunissa 200 asteessa noin neljä minuuttia) saksanpähkinöillä.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Valkosuklaa-jogurttivaahto, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Omenablondie, Josen reseptiMasterChef Suomi: Suklaakupu, appelsiinia ja karviaista, Josen reseptiKoko Suomi leipoo: Whiskey sour -tartalettiKoko Suomi leipoo: Seesamin viemää – Seesaminsiemenkakku, yuzucurd ja kookostaKoko Suomi leipoo: ”Vohvelipuusti” Vohveliraudalla paistettua korvapuustia ja maapähkinäjäätelöä
MasterChef-reseptitMasterChefJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti