Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Perunagratiini mäti-purjo-fenkolikastikkeella, Darinan resepti

MTV
Julkaistu 18.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden toisen jakson resepti.

Perunagratiini

  • 2 isoa soikeaa perunaa
  • 50 g luomu voita
  • rosmariinia
  • valkosipulia
  • suolaa
  • kuorittuja pistaasipähkinöitä

Mäti-purjo-fenkolikastike

  • oliiviöljyä
  • 25 g luomu voita
  • pala purjosipulia
  • puolikas fenkoli
  • 1,5 dl kuohukermaa
  • 3 rkl makeaa soijakastiketta
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • valkopippuria
  • mustapippuria
  • suolaa
  • mätiä
  • sitruunakuorta raasteena

Sinisimpukat ssamjang-kastikkeessa, friteerattu purjo

  • 1 l sinisimpukoita
  • luomu voita
  • 2 salottisipulia
  • 4 valkosipulikynttä
  • persiljaa
  • 4 rkl Ssamjang tahnaa
  • sitruunan mehua
  • 1,5 dl valkoviiniä
  • makeaa soijakastiketta
  • 2 dl kuohukermaa
  • suolaa, pippuria
  • purjoa

Valmistusohje

PERUNAGRATIINI: Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori perunat, ja leikkaa ohuiksi siivuiksi mandoliinilla. Laita perunat heti kylmään suolattuun veteen.

Halkaise valkosipuli poikittain ja sido rosmariinioksat yhdeksi kimpuksi. Lämmitä voi pannulla, lisää valkosipuli, rosmariini ja anna hetken aikaa ruskistua. Kuivaa perunat paperilla, suolaa ja sido perunat paistinarulla keoiksi. Ruskista sivut pannulla, valele voilla ja siirrä pannu uuniin noin puoleksi tunniksi, kunnes perunat ovat kypsiä. Paahda pistaasipähkinöitä hetken pannulla, hienonna ja koristele perunat.

MÄTI-PURJO-FENKOLIKASTIKE: Laita kattilaan öljy ja voi. Leikkaa purjosipuli ja fenkoli ohuiksi suikaleiksi ja kuullota hetken. Lisää soijakastike, riisiviinietikka ja mausteet ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Lisää kerma ja keitä vielä hetken kasaan. Soseuta kastike blenderissa ja siivilöi. Lopuksi lisää mätiä oman maun mukaan ja raasta sitruunankuorta päälle.

SINISIMPUKAT SSAMJANG-KASTIKKEESSA, FRITEERATTU PURJO:

Huuhtele sinisimpukat. Pilko sipulit ja kuori valkosipulit. Kuumenna kasarissa voi, lisää sipuli, valkosipulit, mausteet ja kuullota hetki. Lisää ssamjang tahna sekä valkoviini ja keitä viisi minuuttia kasaan, purista hieman sitruunan mehua antamaan lisää hapokkuutta. Mausta tarvittaessa suolalla tai pippurilla. Lisää joukkoon kerma sekä sinisimpukat, kiehauta, sulje kattila kannella ja siirrä pois liedeltä. Lisää lopussa hienonnettu persilja.

Halkaise purjon valkoinen osa puoliksi. Ota pari siivua kerrallaan, rullaa pieneksi rullaksi ja suikaloi pitkiksi suikaleiksi. Lämmitä öljy 170 asteeseen ja friteeraa purjoja, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeat. Siirrä purjo valumaan talouspaperin päälle, ja mausta suolalla.

Kokoa annos.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Porsaan sisäfilee käärittynä sieniduxelleen ja savoijinkaaliin, sipulipyree, ruusukaaleja sekä punaviinikastike, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Kokonaisena paistettu naudan sisäfile, perunagratiini ja punaviinikastike, Pilvin reseptiMasterChef Suomi: Entrecote, juuriselleripyre, olut-puolukka kastike ja fenkoli crudités, Pilvin reseptiKasviswokki, lihaburger ja Coleslaw – nappaa Kaappaus keittiössä -jakson reseptit talteen!Kokkisodan kahdeksannessa jaksossa kokataan herkkuruokaa heinästä – katso reseptit!Aasialaiset äyriäispallot ja bataattidippi
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti