Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Pastaa kantarellikastikkeella, paistetuilla kantarelleilla sekä pikkelöidyillä kantarelleilla, Iinan resepti

MTV
Julkaistu 04.03.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden neljännen jakson resepti.

PASTA

  • 2 kourallista kantarelleja
  • 2 kpl pientä salottisipulia
  • 3 kpl valkosipulin kynttä
  • ½ dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 dl kasvislientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 20 g Voita
  • suolaa maun mukaan
  • mustapippuria maun mukaan

KANTARELLIKASTIKE

  • 1,5 dl vettä
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • ½ dl sokeria
  • hyppysellinen suolaa
  • kantarelleja

PIKKELÖIDYT KANTARELLIT

  • 1,5 dl vettä
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • ½ dl sokeria
  • hyppysellinen suolaa
  • kantarelleja

PAISTETUT KANTARELLIT

  • kantarelleja
  • 20 g voita
  • 2 kpl valkosipulikynttä
  • suolaa maun mukaan
  • mustapippuria maun mukaan

Valmistusohje

PASTA: Yhdistä kananmunan keltuaiset ja kananmunat kulhoon ja mittaa paino. Lisää vettä siihen asti, että nestettä on yhteensä 185 grammaa. Yhdistä jauhot ja laita ne kuivalle puhtaalle tasolle. Tee kolo jauhojen keskelle ja lisää kananmuna-vesiseos. Sekoita kunnes pastataikina on tasaista ja kimmoisaa. Laita taikinapallo kelmuun ja jääkaappiin tekeytymään vähintään 30 minuutiksi. Työstä pasta pastakoneella ja leikkaa halutun paksuisiksi nauhoiksi. Keitä nopeasti kiehuvassa suolatussa vedessä, kunnes al dente.

KANTARELLIKASTIKE: Pilko kantarellit karkeasti ja laita kuivalle pannulle. Kantarelleista lähtee runsaasti vettä, joten kuumenna sieniä ja odota, että irtoava vesi haihtuu. Pilko salottisipulit ja valkosipulit pieneksi, ja lisää ne voin kanssa pannulle sienien sekaan. Kuullota hetki ja lisää valkoviini. Anna haihtua puoleen. Lisää kasvisliemi ja kuohukerma. Keitä hetki. Soseuta sauvasekoittimella ja mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.

PIKKELÖIDYT KANTARELLIT: Tee pikkeliliemi mittaamalla kattilaan vesi, valkoviinietikka, sokeri ja suola. Kuumenna kiehuvaksi ja jäähdytä. Lisää kantarellit liemeen ja anna maustua jääkaapissa.

PAISTETUT KANTARELLIT: Lisää kantarellit kuivalle pannulle ja haihduta niistä irtoava vesi. Lisää voi ja valkosipulinkynnet kokonaisena kuorineen. Paista kunnes ovat kauniin kultaisen värisiä. Mausta suolalla ja pippurilla. 

Kokoa annos.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan reseptiMasterChef Suomi: Porsaan sisäfilee käärittynä sieniduxelleen ja savoijinkaaliin, sipulipyree, ruusukaaleja sekä punaviinikastike, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Pehmeäkuoriset taskuraputacot ja mangosalsa, Samulin ja Markun reseptiMasterChef Suomi: Kukkakaalia, mustajuurta ja sieniä, Josen reseptiMasterChef Suomi: Beet Wellington, Josen reseptiKoko Suomi leipoo: Andersin merellinen juustopiirakka
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti