MasterChef Suomi: Pariloitua poronmaksaa, mustajuuripyre, paahdetut perunalohkot ja timjami-lihaliemi, Pilvin resepti

MasterChef23_EPS04_annos_PILVI_kuva_juuli_aschan_sveins_4558

MasterChef Suomi -sarjan neljännessä jaksossa kilpailijat huusivat kokkausajallaan raaka-aineita itselleen.

Ainekset

  • 1 kpl siisti kalvoton poronmaksa
  • 2 dl lihalientä
  • 2 kpl kiinteää perunaa
  • 2 dl Valion kuohukermaa
  • 2 dl valmista kasvislientä
  • 2 kpl mustajuurta
  • n. 50 g voita
  • Oliiviöljyä
  • Hienoa merisuolaa
  • Pippuria
  • Pari oksaa timjamia
  • Ruohosipulia ja syötäviä orvokkeja koristeluun

Valmistusohje

Kuumenna uuni 180 asteeseen.

Pese ja leikkaa perunat pitkittäin kahdeksaan lohkoon, paista pannulla voin ja öljyn seoksessa hetki, laita perunalohkot uunivuokaan/pellille ja nosta pelti uuniin 180 asteeseen.

Kaada lihaliemi kattilaan, lisää pari oksaa timjamia, mustapippuria myllystä ja tarvittaessa suolaa ja keitä liemi kasaan. Lisää lopussa nokare voita ja siivilöi kastike. 

Laita kasvisliemi ja kerma kattilaan kuumenemaan, mausta suolalla ja pippurilla. Kuori ja paloittele mustajuuret ja laita nesteeseen kiehumaan. Keitä juuret kypsiksi, noin 15 min. Siivilöi liemi toiseen astiaan ja laita mustajuuret blenderiin ja soseuta, lisää nestettä joukkoon tarpeen mukaan (noin 0,5dl), jotta pyree notkistuu. Siivilöi pyree vielä hienon siivilän läpi jotta saat mahdollisimman tasaisen pyreen.

Laita parilapannu kuumenemaan, leikkaa maksa vinottain noin 5mm siivuiksi, painele pinnat kuivaksi. Sivele pihvit oliiviöljyllä, lisää pintoihin suolaa ja pippuria. Paista pihvejä kuumalla parilalla molemmilta puolilta noin 2 min.

Kokoa annos. 

Laita lusikalla mustajuuripyreetä lautaselle ja nosta perunalohkot pyreen päälle. Nosta poron maksapihvit lautaselle lohkojen viereen, kaada kastike pieneen kannuun lautaselle. Koristele annos ruohosipulilla ja Järvikylän orvokeilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.