Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Pariloitua poronmaksaa, mustajuuripyre, paahdetut perunalohkot ja timjami-lihaliemi, Pilvin resepti

Julkaistu 27.02.2024 20:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan neljännessä jaksossa kilpailijat huusivat kokkausajallaan raaka-aineita itselleen.

Ainekset

  • 1 kpl siisti kalvoton poronmaksa
  • 2 dl lihalientä
  • 2 kpl kiinteää perunaa
  • 2 dl Valion kuohukermaa
  • 2 dl valmista kasvislientä
  • 2 kpl mustajuurta
  • n. 50 g voita
  • Oliiviöljyä
  • Hienoa merisuolaa
  • Pippuria
  • Pari oksaa timjamia
  • Ruohosipulia ja syötäviä orvokkeja koristeluun

Valmistusohje

Kuumenna uuni 180 asteeseen.

Pese ja leikkaa perunat pitkittäin kahdeksaan lohkoon, paista pannulla voin ja öljyn seoksessa hetki, laita perunalohkot uunivuokaan/pellille ja nosta pelti uuniin 180 asteeseen.

Kaada lihaliemi kattilaan, lisää pari oksaa timjamia, mustapippuria myllystä ja tarvittaessa suolaa ja keitä liemi kasaan. Lisää lopussa nokare voita ja siivilöi kastike. 

Laita kasvisliemi ja kerma kattilaan kuumenemaan, mausta suolalla ja pippurilla. Kuori ja paloittele mustajuuret ja laita nesteeseen kiehumaan. Keitä juuret kypsiksi, noin 15 min. Siivilöi liemi toiseen astiaan ja laita mustajuuret blenderiin ja soseuta, lisää nestettä joukkoon tarpeen mukaan (noin 0,5dl), jotta pyree notkistuu. Siivilöi pyree vielä hienon siivilän läpi jotta saat mahdollisimman tasaisen pyreen.

Laita parilapannu kuumenemaan, leikkaa maksa vinottain noin 5mm siivuiksi, painele pinnat kuivaksi. Sivele pihvit oliiviöljyllä, lisää pintoihin suolaa ja pippuria. Paista pihvejä kuumalla parilalla molemmilta puolilta noin 2 min.

Kokoa annos. 

Laita lusikalla mustajuuripyreetä lautaselle ja nosta perunalohkot pyreen päälle. Nosta poron maksapihvit lautaselle lohkojen viereen, kaada kastike pieneen kannuun lautaselle. Koristele annos ruohosipulilla ja Järvikylän orvokeilla.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Hirven ulkofile, parmesanperunat & vihreät pavut, Johannan reseptiMasterChef Suomi: Salviavoissa paistettu lohifilee, beurre blanc kastike ja bataatti-palsternakkapyree, Jounin reseptiMasterChef Suomi: Karitsan sisäfileetä, uunijuureksia, vuohenjuustovaahtoa ja punaviini-puolukkakastiketta, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Lihapata taikinakuoressa, Pilvin reseptiMasterChef Suomi: Koulun kalakeitto 2.0, Maritan reseptiMasterChef: Lohta ja perunamuusia – Santun resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti