Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Hasselbackan kurpitsa, pikkelöity kurpitsasalaatti, paahdetut kurpitsansiemenet ja ruohosipulituorejuusto, Samulin resepti

MTV
Julkaistu 25.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden kolmannen jakson resepti.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

HASSELBACKAN KURPITSA

  • 1 myskikurpitsa
  • 100 g Valion voita
  • 2 valkosipulinkynttä
  • Järvikylän timjamia

PIKKELISALAATTI

  • 1 fenkoli
  • ½ kurkku
  • ½ porkkana
  • pikkelöidyt kurpitsat (ohje alla)
  • ½ punttia Järvikylän korianteria
  • ½ punttia Järvikylän kirveliä
  • Leikkaa fenkolista renkaita. Leikkaa muut aineet julienneleikkurilla ja sekoita ainekset keskenään. Lisää suolaa ja pippuria.

RUOHOSIPULITUOREJUUSTO

  • ½ punttia Järvikylän ruohosipulia
  • 100 g Valion maustamatonta tuorejuustoa
  • 50 g Valion Keittiön mascarponea

PAAHDETUT KURPITSANSIEMENET

  • 1 kurpitsan siemenet
  • 50 g pistaasipähkinää
  • rypsiöljyä paistamiseen

Valmistusohje

Kuori kurpitsa ja halkaise keskeltä. Kaavi lusikalla siemenet talteen ja laita kiehuvaan veteen. Leikkaa kurpitsa suorakaiteen muotoiseksi. Tee vierekkäisiä viiltoja melkein pohjaan saakka. Hyvä kikka on käyttää esim. kahta puulastaa tai syömäpuikkoa, jotka estävät loppuun saakka leikkaamisen.  Valele suolalla ja öljyllä. Laita uunin keskitasolle 200 asteeseen. Sulata 100 g voita, ja lisää sulaneeseen voihin 2 murskattua valkosipulinkynttä ja muutama oksa timjamia. Kun kurpitsa on ollut 10 minuuttia uunissa, valele se kauttaaltaan voiseoksella ja laita takaisin uuniin. Anna olla uunissa paksuudesta riippuen vielä 20-40 minuuttia. Valele välillä voiseoksella. Leikkaa jäljelle jääneestä kurpitsasta tasaisia kuutioita. Tee 1–2–3 pikkeliliemi ja kiehauta se niin, että sokeri sulaa. Lisää kurpitsakuutiot kuumaan liemeen ja anna tekeytyä.  Kokoa annos.

Laita pannulle keitetyt kurpitsansiemenet. paahda muutama minuutti. Lisää öljy ja pistaasipähkinät. paahda noin. 30 sekuntia. Ota pois liedeltä ja lisää suola.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Makujen metsä, Sarahin reseptiMasterChef Suomi: Perunakranssi, T-pihvi, punaviinikastike ja valkosipuli-sahrami-vihannekset, Darinan reseptiMasterChef Suomi: Paahdettu myskikurpitsakeitto valkopippurismetanalla ja kurpitsaöljyllä, auringonkukanversoja ja suolattuja paahteisia kurpitsansiemeniä ,Sofian reseptiMasterChef Suomi: Kasvispasta ndujalla, Samulin reseptiMasterChef Suomi: Tortelliinit punapestolla ja ricotalla sekä tomaatticonsomme, Samulin reseptiMasterChef Suomi: Paistettua siikaa, Kurpitsa-katkarapu kvinoaa ja beurre blanc- kastiketta, Kapen resepti
MasterChef-reseptitMasterChefJälkiruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti