Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Paistettua kananrintafilettä peruna-artisokka pyreellä, Ullan resepti

Julkaistu 11.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden ensimmäisen jakson resepti.

Kananrintafile

  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 kpl filettä
  • 2 oksaa timjamia
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl pippuria

Kanannahka

  • 1 kpl kanannahkaa
  • ripaus suolaa

Peruna-artisokkapyre

  • 4 kpl varhaisperunoita
  • 2 kpl artisokkia
  • ½ tl suolaa
  • 1,5 dl kuohukermaa

Kantarellikastike

  • 1 kpl sipuli
  • 7 kpl kantarelleja
  • 50 g voita
  • 4 rkl jauhoja
  • 4 dl Keittiön kuohukermaa
  • 4 oksaa timjamia
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl pippuria
  • ½ tl valkoviinietikkaa

Timjamiöljy

  • ½ punttia Järvikylän timjamia
  • ½ dl rypsiöljyä
  • ½ tl valkoviinietikkaa
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

KANANRINTAFILEE: Lämmitä pannu kuumaksi, paista kanan pinnat kiinni öljyssä, timjamin, suolan ja pippurin kanssa. Siirrä pannu uuniin foliolla peitettynä. Paista noin 20 minuuttia, fileen paksuudesta riippuen. 

KANANNAHKA: Poista nahkasta rasva puukolla rapsuttamalla ja laita nahka uuniin kahden pellin väliin. Anna paistua 30min. Ota nahka uunista ja anna levätä hetki. Mausta suolalla.

PERUNA-ARTISOKKAPYRE: Keitä perunat ja artisokat pehmeiksi, soseuta blenderissä kuohukerman ja suolan kanssa.

KANTTARELLIKASTIKE:  Pilko sipulit ja kantarellit pieniksi paloiksi. Sulata voi pannulla, lisää sienet, sipulit ja timjami. Kuullota hetki. Lisää jauhot ja pyörittele hetki pannulla. Lisää kerma sekä mausteet.  Anna saostua miedolla lämmöllä n. 15min. 

TIMJAMIÖLJY: Lisää timjami, öljy, valkoviinietikka ja suola blenderiin. Blendaa hienoksi. Valuta siivilän läpi öljy kulhoon. Kokoa annos ja tarjoa.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Paistettua kuhaa, Voi-misokastike yrttiöljyllä, mustajuurta ja fenkoliaMasterChef Suomi: Samulin pihviateriaMasterChef Suomi: Japanilainen ateria, Markun reseptiMasterChef Suomi: Paahdettua kananrintaa, Markun reseptiMasterChef Suomi: Kevätkananpoikaa, sienipyrettä ja kasviksia, Maritan reseptiMasterChef: Maksaa ja maa-artisokkaa – Jonin resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti