Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Paahdettua kananrintaa, Markun resepti

Julkaistu 11.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden ensimmäisen jakson resepti.

Kananrintaa

  • 2 nahallista kananrintafilettä
  • 2 rkl voita
  • salviaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • Kastike
  • 1 sipuli
  • kanan ranka
  • kanan siivet
  • timjamia
  • lehtipersiljaa
  • valkoviinietikkaa
  • keittiön kuohukermaa
  • voita
  • suolaa
  • mustapippuria

Palsternakkapyree

  • 500 g palsternakkaa kuutioina
  • 5 dl keittiön kuohukermaa
  • 50 g voita
  • suolaa

Paahdetut maa-artisokat ja sienet

  • 300 g maa-artisokkaa
  • kanttarelleja
  • lehtipersiljaa
  • voita
  • öljyä
  • suolaa

Valmistusohje

KANANRINTAA:  Mausta kana suolalla ja laita muutama salvianlehti nahan alle. Lisää kuumalle pannulle öljyä ja aloita paistaminen nahka puolelta. Anna paistua n. 5 min ja käännä. Lisää voita pannulla ja valele kanaa voilla. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua 

KASTIKE: Kuori ja hienonna sipuli. Paahda kattilassa sipulia ja kananosia. Lisää 5 dl vettä, yrttejä ja anna kiehua n.20 min. Siivilöi liemi ja keitä kasaan niin, että jäljelle noin desilitra.

Lisää loraus kermaa ja anna kiehahtaa. Lisää lopuksi voita ja mausta suolalla, pippurilla ja etikalla

PALSTERNAKKAPYREE:  Keitä palsternakkaa kermassa kypsäksi. Laita blenderiin ja lisää voi. Aja sileäksi ja mausta suolalla. Tarvittaessa ohenna kermalla.

PAAHDETUT MAA-ARTISOKAT JA SIENET: Leikkaa artisokat puoliksi ja pyöräytä öljyssä. Paahda uunissa 200 asteessa n. 40 min. Sulata voita pannulla ja pyöräytä sieniä voissa. Lisää paahdetut artisokat mukaan ja mausta suolalla sekä pippurilla.

Annoksen kasaus:

Aseta pyrettä ruokalusikallinen lautaselle. Lisää kananfile. Lisää kastiketta reunoille. Lisää lopuksi artisokat ja sienet. Koristele lehtipersiljalla.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Häränhäntää punaviinikastikkeella ja kasvisfondanttia, Markun reseptiMasterChef Suomi: Pastaa kantarellikastikkeella, paistetuilla kantarelleilla sekä pikkelöidyillä kantarelleilla, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Paistettua kananrintafilettä peruna-artisokka pyreellä, Ullan reseptiMasterChef Suomi: Kukkakaalia, mustajuurta ja sieniä, Josen reseptiMasterChef: Maksaa ja maa-artisokkaa – Jonin reseptiMasterChef: Ollin kolmen ruokalajin finaalimenu
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti