Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Omenaravioli, Josen resepti

Julkaistu 30.04.2024 20:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 13. jaksossa kokataan makea ja suolainen annos omenasta.

Omenaravioli

  • 1 Granny Smith omena
  • 1 purkki chevreä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 luumu
  • 1 tl hienoa merisuolaa
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 20 g voita
  • Muutama lehti salviaa
  • 10 oksaa persiljaa
  • Puolikas chili

Omenasose

  • 1 Honey Crisp omena
  • 1 vihreä tomaatti
  • 1 luumu
  • 1 tl vähäsuolaista soijaa
  • Muutama lehti salviaa
  • 0,5 dl kasvislientä
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 20 g voita

Pleittaus

  • Hiukan perunajauhoja
  • Muutama lehti salviaa

Valmistusohje

OMENARAVIOLI: Leikkaa mandoliinilla puolikkaasta omenasta ohuita siivuja. Tee mausteliemi lisäämällä kattilaan pari desiä vettä, valkoviinietikka ja persilja. Anna kiehahtaa ja lisää omenasiivut. Nosta liedeltä ja anna tekeytyä. Leikkaa loppu omena ja luumu kuutioiksi ja laita voin kanssa paistinpannulle. Lisää salvia ja anna paistua kunnes pehmeitä. Lisää cutteriin ja aja hienoksi seokseksi. Nosta kylmään hetkeksi. Sekoita chevre, suola, pippuri, hunaja ja hetken jäähtynyt omena-luumuseos. Tarkista maku.

OMENASOSE: Pilko omena, tomaatti ja luumu. Laita pieneen kattilaan ja lisää kasvisliemi, soija, salvia ja mausteet. Keitä kunnes pehmeitä. Viimeistele voilla ja painele siivilän läpi soseeksi.

PLEITTAUS: Sivele omensiivujen reunat pienellä määrällä perunajauhoja. Laita chevretäyte pursotinpussiin ja pursota puolille omenasiivuista. Nosta toinen siivu päälle, painele ilmaa pois välistä ja leikkaa stanssilla raviolin muotoisia paloja. Asettele lautaselle, lisää omenasose ja koristele ohueksi leikatulla salvialla.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Kimchillä maustettua possun ulkofilettä, Tajian reseptiMasterChef Suomi: Omenaista röstiperunaa, riekon rintaa ja omenaista kaalisalaattia, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Entrecote, juuriselleripyre, olut-puolukka kastike ja fenkoli crudités, Pilvin reseptiMasterChef: Myskikurpitsarisotto – Pietarin reseptiMasterChef: Ollin kolmen ruokalajin finaalimenuMasterChef: Rouskuvat riisipaperit – Ellan resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti