MasterChef Suomi: Omenaravioli, Josen resepti
MasterChef Suomi -sarjan 13. jaksossa kokataan makea ja suolainen annos omenasta.
Omenaravioli
- 1 Granny Smith omena
- 1 purkki chevreä
- 1 rkl hunajaa
- 1 luumu
- 1 tl hienoa merisuolaa
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 20 g voita
- Muutama lehti salviaa
- 10 oksaa persiljaa
- Puolikas chili
Omenasose
- 1 Honey Crisp omena
- 1 vihreä tomaatti
- 1 luumu
- 1 tl vähäsuolaista soijaa
- Muutama lehti salviaa
- 0,5 dl kasvislientä
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 20 g voita
Pleittaus
- Hiukan perunajauhoja
- Muutama lehti salviaa
Valmistusohje
OMENARAVIOLI: Leikkaa mandoliinilla puolikkaasta omenasta ohuita siivuja. Tee mausteliemi lisäämällä kattilaan pari desiä vettä, valkoviinietikka ja persilja. Anna kiehahtaa ja lisää omenasiivut. Nosta liedeltä ja anna tekeytyä. Leikkaa loppu omena ja luumu kuutioiksi ja laita voin kanssa paistinpannulle. Lisää salvia ja anna paistua kunnes pehmeitä. Lisää cutteriin ja aja hienoksi seokseksi. Nosta kylmään hetkeksi. Sekoita chevre, suola, pippuri, hunaja ja hetken jäähtynyt omena-luumuseos. Tarkista maku.
OMENASOSE: Pilko omena, tomaatti ja luumu. Laita pieneen kattilaan ja lisää kasvisliemi, soija, salvia ja mausteet. Keitä kunnes pehmeitä. Viimeistele voilla ja painele siivilän läpi soseeksi.
PLEITTAUS: Sivele omensiivujen reunat pienellä määrällä perunajauhoja. Laita chevretäyte pursotinpussiin ja pursota puolille omenasiivuista. Nosta toinen siivu päälle, painele ilmaa pois välistä ja leikkaa stanssilla raviolin muotoisia paloja. Asettele lautaselle, lisää omenasose ja koristele ohueksi leikatulla salvialla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
MasterChef Suomi: Kevätkananpoikaa, sienipyrettä ja kasviksia, Maritan resepti