Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Omenaraparperifritteri, kanelilla maustettu ranskalainen kermavaahto, rosmariinikinuski ja Aasian minttuöljyä, Samulin resepti

MTV
Julkaistu 25.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden kolmannen jakson resepti.

OMENARAPARPERIFRITTERI

  • 2 suomalaista omenaa
  • varsi raparperia
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl Meiran leivinjauhetta
  • puolikkaan limen kuori
  • ½ dl rypsiöljyä paistamiseen

Viimeistelyyn

  • 1 dl sokeria
  • 2 tl Meira kanelia
  • ripaus suolaa

ROSMARIINIKINUSKI

  • 2 dl Valio Keittiö kuohukermaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 oksa Järvikylän rosmariinia
  • 2 rkl Valio voita
  • ripaus suolaa

RANSKALAINEN KERMAVAAHTO KINUSKILLA

  • 1 dl Valio Keittiö kuohukermaa
  • 1 dl Valio Keittiö ranskankermaa
  • 1 tl Meira kanelia

AASIANMINTTU-ÖLJY

  • 1 ruukku Järvikylän aasiaminttua
  • 2 dl rypsiöljyä

Valmistusohje

OMENARAPARPERIFRITTERI: Kuori omenat ja poista kota. Jos raparperissa on kuori, poista se. Raasta molemmat laatikkoraastimen karkeimmalla osalla. Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Sekoita kaikki ainekset keskenään.  Anna levätä 5 minuuttia. Nosta kauhalla pallo fritteriä 180 asteiseen öljyyn paista noin. 2 minuuttia per puoli, kunnes kauniin ruskea. Käännä ympäri ja paista toiset 2 minuuttia. Sekoita sokeri, kaneli ja suola lautaselle. Nosta fritteri kuorrutuslautaselle. Anna jäähtyä hetken, ja paina muotilla fritteristä kaunis tasainen ympyrä.

ROSMARIINIKINUSKI: Laita rosmariinikinuskin ainekset kattilaan voita lukuun ottamatta. Kiehauta ja keitä matalalla lämmöllä, kunnes koostumus halutun kaltaista. Lisää voi ja ripaus suolaa. Halutessasi poista pehmenneet rosmariinit.

RANSKALAINEN KERMAVAAHTO KINUSKILLA: Lisää ranskalaisen kermavaahdon ainekset korkeaan astiaan ja tee sauvasekoittimen vispilällä kermavaahto. Lisää kaneli, sokeri ja suola.

AASIANMINTTU-ÖLJY: Nypi yrtistä lehdet ja lisää öljyn kanssa blenderiin. Käytä muutama minuutti kovimmalla teholla. Suodata öljy kaksinkertaisen kuituliinan läpi, saadaksesi siitä kirkasta.

Kokoa annos ja koristele tuoreella aasianmintulla ja syötävillä kukilla. 

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin reseptiMasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan reseptiMasterChef Suomi: Pääruoka – Japanilainen ateria, paahdettua ankkaa, japanilainen riisi, purjo-kevätsipulisalaatti, Markun reseptiMasterChef Suomi: Perunakranssi, T-pihvi, punaviinikastike ja valkosipuli-sahrami-vihannekset, Darinan reseptiMasterChef Suomi: Siemennäkkäriä kurpitsapyreellä sekä raikkaalla kesäkurpitsa-appelsiinisalaatilla, Iinan reseptiKoko Suomi leipoo: Annen iltapäivän tee kirsikkapuun alla
MasterChef-reseptitMasterChefJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti