MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti

MasterChef_EPS15_annos_MARITA_FINAALI_kuva_juuli_aschan_sveins_9684

MasterChef Suomi -sarjan finaaliannos.

Omenakakku

  • 3 Pkananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 100 g voita sulatettuna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 3 dl raastettua omenaa

Kanelijäätelö

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl täysmaitoa
  • 3 kpl kananmunan keltuaista
  • 1 dl sokeria
  • 2 kpl kanelitankoa

Valmistusohje

OMENAKAKKU:  Vispaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vuorotellen voi ja jauhot taikinaan. Käännä omena joukkoon tai ripottele pinnalle. Levitä vuokaan ja paista 200 astetta 25 minuuttia.

KANELIJÄÄTELÖ: Kuumenna kerma ja maito kattilassa kanelitankojen ja sokerin kanssa. Vatkaa keltuaiset sekaisin ja vatkaa yhteen kuuman maito-kermaseoksen kanssa. Laita kuuman vesihauteen päälle ja jatka vatkaamista, kunnes seos paksunee. Poista kanelitangot. Laita jäätelökoneeseen ja anna tekeytyä jäätelöksi.

 

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.