Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Omenaista röstiperunaa, riekon rintaa ja omenaista kaalisalaattia, Iinan resepti

Julkaistu 30.04.2024 20:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 13. jaksossa kokataan makea ja suolainen annos omenasta.

Ainekset

  • 2 kpl jauhoista perunaa
  • 2 kirpeää omenaa (Granny smith)
  • 1 makea omena
  • 1 kananmuna
  • 1 pieni sipuli
  • 1 riekko
  • 2,5 dl kanalientä
  • 2 dl kermaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 4 tl hienoa merisuolaa
  • 70 g punakaalia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 5 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl limemehua
  • 2 rkl samppanjaviinietikkaa
  • Oreganoa koristeluun
  • 30 g normaalisuolaista voita
  • Muutama timjaminoksa

Valmistusohje

Kuori ja raasta perunat, 1 kirpeä omena ja sipuli. Laita raaste liinaan ja purista neste pois. Laita raaste kippoon ja riko sekaan yksi kananmuna. Mausta 2 tl suolalla. Kuumenna pannu ja laita 2 rkl rypsiöljyä pannulle. Sekoita massa ja muotoile massasta pannulle lettuja. Paista molemmat pinnat kullanruskeiksi ja rapeiksi. 

Irrota riekon koppa ja laita loppuosa rungosta kattilaan 3 rkl rypsiöljyn kanssa. Paista noin 5 min ja lisää sitten 2,5 dl kanalientä ja  sekä pilkottu punainen omena ja keitä kasaan noin 10min. Lisää 2 dl kermaa, 1 kierros suolaa myllystä ja 1 kierros mustapippuria myllystä ja jätä kiehumaan keskilämmölle. 

Lämmitä uuni 180-asteeseen.

Tee kaalisalaatti. Suikaloi punakaali ja vihreä omena kippoon. Lisää 3 rkl oliiviöljyä, 3 rkl samppanjaviinietikkaa, 2 tl limemehua sekä yksi kierros suolaa myllystä. Sekoita ja jätä maustumaan. 

Kuumenna voi ja timjaminoksat korkealla keskilämmöllä. Ota riekon kopasta pinnat kiinni pannulla ja loppukypsennä uunissa noin 3min per kylki.

Siivilöi kastike, paloittele riekko ja kokoa annos.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Särki-bourride, rouille ja tomaattivaahto, Samun reseptiMasterChef: Haudutettua punakampelaa, mäti beaurre montea, selleripureeta, ruskistetulla voilla ja saksanpähkinällä maustettua paahdettua selleriä – Matin reseptiMasterChef: Naudan kieltä, karhunlaukkapistouta, parmesankreemiä ja rapeaa sipulia – Eevan reseptiMasterChef: Ankkaa ja porkkanaa – Matiaksen reseptiMasterChef: Paistettua kuhaa, perunagnoccheja, sieni Beurre Blanc ja paistettuja kantarelleja – Eevan reseptiMasterChef: Paistettua nieriää, Annan perunaa ja kanaliemellä maustettu tattikastike – Jaanan resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti