Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Omenablondie, Josen resepti

Julkaistu 30.04.2024 20:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 13. jaksossa kokataan makea ja suolainen annos omenasta.

Blondiet

  • 50 g voita
  • 150 g vehnäjauhoja
  • 2 honey crisp omenaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Ripaus merisuolaa
  • 1 tl kanelia
  • 150 g ruokosokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 tl vaniljasokeria

Kuorrutus

  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 50 g voita
  • 4 rkl vaahterasiirappia

Mascarponekreemi

  • 100 g mascarponea
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 rkl sokeria

Karamelliomenat

  • 1 Honey Crisp omena
  • 100 g sokeria

Annoksen kokoaminen

  • 1 Granny Smith omena

Valmistusohje

BLONDIET: Lämmitä uuni 180 asteeseen. Sulata voi ja anna paahtua hieman tummaksi. Yhdistä muut kuivat aineet paitsi ruokosokeri. Sekoita ruokosokeri, kananmuna ja sulatettu voi. Raasta omenat karkeaksi raasteeksi ja sekoita kaikki ainekset keskenään kevyesti. Kaada uunivuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

KUORRUTUS: Sekoita pehmeä voi, tuorejuusto ja vaahterasiirappi pehmeäksi massaksi.

MASCARPONEKREEMI: Sekoita ainekset keskenään ja laita kylmään tekeytymään.

KARAMELLIOMENAT: Laita sokeri sulamaan teflonkattilaan ja lisää pieni tilkka vettä. Kun sokeri on sulanut ja väri tummentunut niin lisää omenat ja anna kiehua 30 sekuntia sokerissa.

ANNOKSEN KOKOAMINEN: Levitä kuorrute jäähtyneen blondien päälle ja aseta annospala lautaselle. Pursota mascarponekreemi blondien viereen ja lisää karamelliomena nojaamaan blondieen. Leikkaa vielä raakaa omenaa hienoksi kuutioksi tai tikuiksi ja lisää annokseen.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Chili-suklaafondant, mangosorbet ja mango-minttusalaatti, Valtterin reseptiMasterChef Suomi: Kinuskiomena-crumble, Pilvin reseptiMasterChef Suomi: Suklaakupu, appelsiinia ja karviaista, Josen reseptiMasterChef Suomi: Pitahayajäätelöä, karamellisoitua karambolaa ja paahdettua macadamianpähkinätahnaa, Ramin reseptiKoko Suomi leipoo: Whiskey sour -tartalettiKnefe – Libanonilainen juustokakku
MasterChef-reseptitMasterChefJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti