Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Mausteinen Lihapata, Then resepti

Julkaistu 05.03.2024 20:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan viidennessä jaksossa kilpailijoiden tulee valmistaa suosikkikouluruoka.

Ainekset

  • 400 g naudan paistipalaa/ulkofileetä
  • Hienoa merisuolaa & pippuria maun mukaan
  • Öljyä paistamiseen
  • 2 kpl sipulia
  • 2 kpl porkkanaa
  • 1 iso peruna
  • 1 l lihalientä
  • 1 tl curryjauhetta
  • 4 rkl tomaattipyreetä

Maustesuuruste

  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl sipulijauhetta
  • 1 tl inkiväärijauhetta
  • 1 tl garam masalaa
  • 1 tl curryjauhetta
  • 0.5 tl muskottipähkinää
  • 50 g voita
  • 4 rkl vehnäjauhoja

Valmistusohje

VALMISTUS: Valmista liha. Kuutioi liha ja mausta suolalla ja pippurilla. Pyöräytä lihat jauhossa ja paista voissa pannulla pinnat ruskeiksi. Tämän jälkeen ota lihat sivuun. Kuori ja pilko sipuli, porkkana ja peruna. Aloita paistamalla padassa tai syvässä kattilassa sipulit pehmeäksi. Kun sipulit ovat pehmeitä lisää curry ja tomaattiyree. Paista vielä 2 min. Lisää sitten loput vihannekset ja paista 3min. Tämän jälkeen lisää liha ja lihaliemi, lisää lientä sen verran, että kaikki peittyy. Voit lisätä vettä mikäli lihaliemi ei riitä.

Keitä kunnes vihannekset kypsiä. Valmista maustesuuruste. Laita kaikki mausteet kuivalle pannulle ja paahda kevyesti. Lisää voi ja anna sen sulaa. Lisää sitten jauhot ja anna kypsyä hetken koko ajan sekoitellen. Varo polttamasta jauhoja. Kun maustesuuruste on valmis, lisää se siivilän läpi pataan muun aineksien joukkoon. Sekoita tasaiseksi kunnes koostumus hieman kiinteä. Kokoa annos lautaselle. Koristele esim. kevätsipulilla ja ruohosipulilla.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Sahrami-sienipasta, Then reseptiMasterChef: Paistettua nieriää, Annan perunaa ja kanaliemellä maustettu tattikastike – Jaanan reseptiMasterChef: Grillattua T-luupihviä, maissia ja vihreää tomaattia – Pietarin reseptiMasterChef: Naudan Ribeye-pihvi – Santun reseptiTulinen jauhelihakastikeUlkofilee punaviinikastikkeessa
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti