MasterChef Suomi: Mausteinen Lihapata, Then resepti

MasterChef23_EPS05_annos_THE_kuva_juuli_aschan_sveins_5880

MasterChef Suomi -sarjan viidennessä jaksossa kilpailijoiden tulee valmistaa suosikkikouluruoka.

Ainekset

  • 400 g naudan paistipalaa/ulkofileetä
  • Hienoa merisuolaa & pippuria maun mukaan
  • Öljyä paistamiseen
  • 2 kpl sipulia
  • 2 kpl porkkanaa
  • 1 iso peruna
  • 1 l lihalientä
  • 1 tl curryjauhetta
  • 4 rkl tomaattipyreetä

Maustesuuruste

  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl sipulijauhetta
  • 1 tl inkiväärijauhetta
  • 1 tl garam masalaa
  • 1 tl curryjauhetta
  • 0.5 tl muskottipähkinää
  • 50 g voita
  • 4 rkl vehnäjauhoja

Valmistusohje

VALMISTUS: Valmista liha. Kuutioi liha ja mausta suolalla ja pippurilla. Pyöräytä lihat jauhossa ja paista voissa pannulla pinnat ruskeiksi. Tämän jälkeen ota lihat sivuun. Kuori ja pilko sipuli, porkkana ja peruna. Aloita paistamalla padassa tai syvässä kattilassa sipulit pehmeäksi. Kun sipulit ovat pehmeitä lisää curry ja tomaattiyree. Paista vielä 2 min. Lisää sitten loput vihannekset ja paista 3min. Tämän jälkeen lisää liha ja lihaliemi, lisää lientä sen verran, että kaikki peittyy. Voit lisätä vettä mikäli lihaliemi ei riitä.

Keitä kunnes vihannekset kypsiä. Valmista maustesuuruste. Laita kaikki mausteet kuivalle pannulle ja paahda kevyesti. Lisää voi ja anna sen sulaa. Lisää sitten jauhot ja anna kypsyä hetken koko ajan sekoitellen. Varo polttamasta jauhoja. Kun maustesuuruste on valmis, lisää se siivilän läpi pataan muun aineksien joukkoon. Sekoita tasaiseksi kunnes koostumus hieman kiinteä. Kokoa annos lautaselle. Koristele esim. kevätsipulilla ja ruohosipulilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!