Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Mascarpone-raparperi tuulihatut, Taijan resepti

MTV
Julkaistu 25.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden kolmannen jakson resepti.

TAIKINA

  • 3 dl vettä
  • 200 g Valio voita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl Meira leivinjauhetta

TÄYTE

  • 1 varsi raparperia
  • 1 rkl vettä
  • 1 rkl sokeria

KERMATÄYTE

  • 1 purkki Valio keittiön mascarponea (200 g)
  • 1 dl Valio keittiön vispikermaa

Valmistusohje

TAIKINA: Kiehauta vesi ja voi kattilassa. Kun neste on kiehahtanut, lisää kaikki jauhot kerralla. Sekoita lastalla

kunnolla sekaisin. Lisää vielä leivinjauhe ja sekoita varovasti. Laita seos pursotinpussiin ja pursota

leivinpaperille noin golfpallon kokoiset pienet kasat. Paina huiput sormella alas. Paista 200 asteessa 

noin 20 min. Anna jäähtyä.

TÄYTE: Kuori ja pilko raparperit. Laita kattilaan vesi, raparperit ja sokeri. 

Keitä raparperit pehmeiksi. Anna jäähtyä ja laita seos tuulihatun sisälle.

KERMATÄYTE: Sekoita ensin mascarponen rakenne rikki. Tee kermavaahto toisessa astiassa ja sekoita lopuksi

ainekset yhteen. Laita seos pursotin pussiin ja pursota seos tuulihatun sisälle.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Mustikka-jogurttijäätelö, Samun reseptiMasterChef Suomi: Rapaperileivos marengilla, Markun reseptiMasterChef: Karibian unelma – Teemu V:n reseptiMasterChef: Tuulihatut – Ollin reseptiMasterChef: Mansikoita ja mozzarellaa – Teemu V:n reseptiKoko Suomi leipoo: Riimihärkätuulihatut
MasterChef-reseptitMasterChefLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti