MasterChef Suomi: Marmoripastaa ja sinisimpukoita, Josen resepti

MasterChef23_EPS12_annos_JOSE_kuva_juuli_aschan_sveins_3972

MasterChef Suomi -sarjan 12. jaksossa kokattiin annoksia, joiden keskiössä on väri.

Marmoripasta

  • 300 g pizzajauhoja
  • 3 kananmunaa
  • Ripaus hienoa merisuolaa
  • 3 tl mustaa elintarvikeväriä

Sinisimpukat

  • 200 g sinisimpukoita
  • 2 shalottisipulia
  • 1 purjo
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 dl kalalientä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl hienoa merisuolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 100 g voita
  • 1 rkl sitruunanmehua

Annoksen kokoaminen

  • 1 kpl norilevy

Valmistusohje

MARMORIPASTA: Sekoita jauhot ja munat keskenään. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia käsin tai yleiskoneessa. Lisää vaivauksen lopulla elintarvikeväri, jotta pastaan tulee tummia raitoja. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä noin 20 minuuttia. Vetäytymisen jälkeen kaulitse pastakoneen läpi ja tee valitsemallasi terällä pastaa. Keitä runsassuolaisessa vedessä muutama minuutti, kunnes kypsää, mutta napakkaa.

SINISIMPUKAT: Pilko purjo ja shalottisipuli. Kuumenna pannulla 50 g voita ja laita sipuli ja purjo paistumaan. Paista kunnes läpikuultavia ja lisää viini ja sinisimpukat. Anna keittyä kannen alla muutama minuutti, kunnes simpukat ovat auenneet. Heitä pois avautumattomat simpukat. Poista simpukat pannulta ja lisää kalaliemi. Keitä kokoon, kunnes lientä on jäljellä noin puolet. Viimeistele sekoittamalla joukkoon 50 g voita ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla.

ANNOKSEN KOKOAMINEN: Kokoa annos asettamalla pasta pohjalle ja kastike sekä sinisimpukat päälle. Murskaa norista murua ja koristele annos.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.