Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Marmoripastaa ja sinisimpukoita, Josen resepti

Julkaistu 23.04.2024 21:28

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 12. jaksossa kokattiin annoksia, joiden keskiössä on väri.

Marmoripasta

  • 300 g pizzajauhoja
  • 3 kananmunaa
  • Ripaus hienoa merisuolaa
  • 3 tl mustaa elintarvikeväriä

Sinisimpukat

  • 200 g sinisimpukoita
  • 2 shalottisipulia
  • 1 purjo
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 dl kalalientä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl hienoa merisuolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 100 g voita
  • 1 rkl sitruunanmehua

Annoksen kokoaminen

  • 1 kpl norilevy

Valmistusohje

MARMORIPASTA: Sekoita jauhot ja munat keskenään. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia käsin tai yleiskoneessa. Lisää vaivauksen lopulla elintarvikeväri, jotta pastaan tulee tummia raitoja. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä noin 20 minuuttia. Vetäytymisen jälkeen kaulitse pastakoneen läpi ja tee valitsemallasi terällä pastaa. Keitä runsassuolaisessa vedessä muutama minuutti, kunnes kypsää, mutta napakkaa.

SINISIMPUKAT: Pilko purjo ja shalottisipuli. Kuumenna pannulla 50 g voita ja laita sipuli ja purjo paistumaan. Paista kunnes läpikuultavia ja lisää viini ja sinisimpukat. Anna keittyä kannen alla muutama minuutti, kunnes simpukat ovat auenneet. Heitä pois avautumattomat simpukat. Poista simpukat pannulta ja lisää kalaliemi. Keitä kokoon, kunnes lientä on jäljellä noin puolet. Viimeistele sekoittamalla joukkoon 50 g voita ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla.

ANNOKSEN KOKOAMINEN: Kokoa annos asettamalla pasta pohjalle ja kastike sekä sinisimpukat päälle. Murskaa norista murua ja koristele annos.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Tortelliinit punapestolla ja ricotalla sekä tomaatticonsomme, Samulin reseptiMasterChef Suomi: Sahrami-sienipasta, Then reseptiMasterChef Suomi: Paistettua siikaa, Kurpitsa-katkarapu kvinoaa ja beurre blanc- kastiketta, Kapen reseptiMasterChef: Savustettu kampasimpukka "keep it simple" – Janin reseptiMasterChef: Pietarin haukipihvit – Pietarin reseptiMasterChef: Kampasimpukkaa kahdella tapaa – Santun resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti