Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Lihaolutpiiras, Maritan resepti

Julkaistu 26.03.2024 20:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat valmistivat taikinakuoreen leivotut annokset.

Taikina

  • 300 g vehnäjauhoja
  • 300 g kylmää voita
  • noin 3 rkl vettä

Sisus

  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 salottisipuli
  • Oliiviöljyä paistamiseen
  • 600 g naudanpaistia tai filettä
  • 4 dl ipa olutta
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl etikkaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 rkl kuohukermaa
  • Pippuria
  • Hienoa merisuolaa
  • 1 rkl Provencen mausteseosta

Valmistusohje

TAIKINA: Nypi 100 g voita jauhoihin ja lisää tarpeeksi kylmää vettä jotta saat taikinan muodostettua. Kauli, lisää loppu voi ohuina siivuina ja taita sekä kaulitse. Viilennä jääkaapissa välillä kelmuun käärittynä ja taita sekä kaulitse uudelleen. Anna levätä jääkaapissa.

SISUS: Kuumenna uuni 230 asteeseen. Kuori ja pilko ja karamellisoi sipulit öljyssä. Pilko liha suupaloiksi ja paista pannulla. Yhdistä sipulit ja lihat kattilassa. Lisää muut aineet ja keitä kannen alla kunnes liha hyvin pehmeää (noin tunti). Ota liemestä noin  2 dl erilleen ja suurusta kastikkeeksi tilkalla kermaa.

Kauli voitaikinasta noin 5 mm paksu levy ja vuoraa piiraspohja. Laita päälle leivinpaperi ja herneitä. Esipaista noin 10 minuuttia 230 astetta.

Lisää täyte esipaistettuun piirakkaan ja kauli päälle kansi, joka peittää koko piiraan. Sivele reunat ja päällinen kananmunalla. Paista 230 astetta noin ½ tuntia.

Lisäkkeeksi siivuta kurkkua ja chiliä, jotka on maustettu etikalla, suolalla ja  sokerilla .

Lisää aiheesta:

MasterChef: Soija-hunajalohi – Ellan reseptiRanskalainen sipulipiirasVihannespiirakkaLohi-fetapiirasTomaattipiirasPiiras sieni-vihannestäytteellä
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti