MasterChef Suomi: Lihaolutpiiras, Maritan resepti
MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat valmistivat taikinakuoreen leivotut annokset.
Taikina
- 300 g vehnäjauhoja
- 300 g kylmää voita
- noin 3 rkl vettä
Sisus
- 2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 salottisipuli
- Oliiviöljyä paistamiseen
- 600 g naudanpaistia tai filettä
- 4 dl ipa olutta
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl etikkaa
- 2 rkl hunajaa
- 2 rkl kuohukermaa
- Pippuria
- Hienoa merisuolaa
- 1 rkl Provencen mausteseosta
Valmistusohje
TAIKINA: Nypi 100 g voita jauhoihin ja lisää tarpeeksi kylmää vettä jotta saat taikinan muodostettua. Kauli, lisää loppu voi ohuina siivuina ja taita sekä kaulitse. Viilennä jääkaapissa välillä kelmuun käärittynä ja taita sekä kaulitse uudelleen. Anna levätä jääkaapissa.
SISUS: Kuumenna uuni 230 asteeseen. Kuori ja pilko ja karamellisoi sipulit öljyssä. Pilko liha suupaloiksi ja paista pannulla. Yhdistä sipulit ja lihat kattilassa. Lisää muut aineet ja keitä kannen alla kunnes liha hyvin pehmeää (noin tunti). Ota liemestä noin 2 dl erilleen ja suurusta kastikkeeksi tilkalla kermaa.
Kauli voitaikinasta noin 5 mm paksu levy ja vuoraa piiraspohja. Laita päälle leivinpaperi ja herneitä. Esipaista noin 10 minuuttia 230 astetta.
Lisää täyte esipaistettuun piirakkaan ja kauli päälle kansi, joka peittää koko piiraan. Sivele reunat ja päällinen kananmunalla. Paista 230 astetta noin ½ tuntia.
Lisäkkeeksi siivuta kurkkua ja chiliä, jotka on maustettu etikalla, suolalla ja sokerilla .
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti