MasterChef Suomi: Lasinuudelit manteli-kookos kastikkeessa, sienipyrettä ja keksimurua, Ramin resepti

MasterChef23_EPS04_annos_RAMI_kuva_juuli_aschan_sveins_8589

MasterChef Suomi -sarjan seitsemännessä jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa annos mysteeriboksin sisällöstä.

Lasinuudelit

  • 50 g parhaat lasinuudeleita
  • 1 l vettä
  • 1 tl hienoa merisuolaa

Manteli-kookoskastike

  • 80 g manteleita
  • 2,5 dl kookosmaitoa
  • 0,5 dl kermaa
  • 25 g voita
  • 1 rkl sokeria

Sienipyree

  • 50 g kuivattuja suppilovahveroita
  • 150 g voita
  • 0,5 l vettä
  • 2 tl hienoa merisuolaa
  • 0,5 dl kuohukermaa
  • 0,5 dl täysmaitoa

Keksimuru

  • 3 kpl Digestive-keksejä
  • 1 rkl täysmaitoa
  • 0,5 tl sokeria

Valmistusohje

LASINUUDELIT: Keitä vesi kattilassa kiehuvaksi, laita nuudelit joukkoon ja ota kattila pois levyltä. Mausta suolalla. Anna nuudeleiden hautua vedessä noin kaksi minuuttia ja nosta kylmään veteen odottamaan.

MANTELI-KOOKOSKASTIKE: Laita mantelit uunipellille ja paahda niitä noin 8 minuuttia 180 asteisessa uunissa keskitasolla. Laita paistinpannulle voi, kerma ja kookosmaito ja hauduta noin 10 minuuttia. Lisää sokeri ja ota pannu sivuun kuumalta liedeltä. 

SIENIPYREE: Laita sienet likoamaan veteen ja lisää 1 tl suolaa, anna liota noin 15 minuuttia. Kuivata sienet siivilässä ja laita paistinpannulle voin (50 g) ja kerman kanssa hautumaan. Hauduta noin 10 minuuttia keskilämmöllä. Nosta raaka-aineet pannulta blenderiin ja sekoita kevyesti. Laita loput voit ja maito joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi seos kastikepulloon odottamaan.

KEKSIMURU: Sekoita maito ja sokeri keskenään. Sekoita blenderissä keksit muruiksi ja laita joukkoon sokerimaito.

Laita nuudelit astiaan ja lisää joukkoon kookos-manteli kastike, sekoita huolellisesti ainekset keskenään. Asettele manteli-kookos nuudelit lautasen keskelle ja keksimuru viereen. Levitä sienipyre kastikepullosta nuudelien päälle raitoina. Koristele voissa paistetuilla suppilovahveroilla. 

Parhaat ruokaohjelmat