MasterChef Suomi: Lasinuudelit manteli-kookos kastikkeessa, sienipyrettä ja keksimurua, Ramin resepti
MasterChef Suomi -sarjan seitsemännessä jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa annos mysteeriboksin sisällöstä.
Lasinuudelit
- 50 g parhaat lasinuudeleita
- 1 l vettä
- 1 tl hienoa merisuolaa
Manteli-kookoskastike
- 80 g manteleita
- 2,5 dl kookosmaitoa
- 0,5 dl kermaa
- 25 g voita
- 1 rkl sokeria
Sienipyree
- 50 g kuivattuja suppilovahveroita
- 150 g voita
- 0,5 l vettä
- 2 tl hienoa merisuolaa
- 0,5 dl kuohukermaa
- 0,5 dl täysmaitoa
Keksimuru
- 3 kpl Digestive-keksejä
- 1 rkl täysmaitoa
- 0,5 tl sokeria
Valmistusohje
LASINUUDELIT: Keitä vesi kattilassa kiehuvaksi, laita nuudelit joukkoon ja ota kattila pois levyltä. Mausta suolalla. Anna nuudeleiden hautua vedessä noin kaksi minuuttia ja nosta kylmään veteen odottamaan.
MANTELI-KOOKOSKASTIKE: Laita mantelit uunipellille ja paahda niitä noin 8 minuuttia 180 asteisessa uunissa keskitasolla. Laita paistinpannulle voi, kerma ja kookosmaito ja hauduta noin 10 minuuttia. Lisää sokeri ja ota pannu sivuun kuumalta liedeltä.
SIENIPYREE: Laita sienet likoamaan veteen ja lisää 1 tl suolaa, anna liota noin 15 minuuttia. Kuivata sienet siivilässä ja laita paistinpannulle voin (50 g) ja kerman kanssa hautumaan. Hauduta noin 10 minuuttia keskilämmöllä. Nosta raaka-aineet pannulta blenderiin ja sekoita kevyesti. Laita loput voit ja maito joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi seos kastikepulloon odottamaan.
KEKSIMURU: Sekoita maito ja sokeri keskenään. Sekoita blenderissä keksit muruiksi ja laita joukkoon sokerimaito.
Laita nuudelit astiaan ja lisää joukkoon kookos-manteli kastike, sekoita huolellisesti ainekset keskenään. Asettele manteli-kookos nuudelit lautasen keskelle ja keksimuru viereen. Levitä sienipyre kastikepullosta nuudelien päälle raitoina. Koristele voissa paistetuilla suppilovahveroilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti