MasterChef Suomi: Lasinuudelit manteli-kookos kastikkeessa, sienipyrettä ja keksimurua, Ramin resepti
MasterChef Suomi -sarjan seitsemännessä jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa annos mysteeriboksin sisällöstä.
Lasinuudelit
- 50 g parhaat lasinuudeleita
- 1 l vettä
- 1 tl hienoa merisuolaa
Manteli-kookoskastike
- 80 g manteleita
- 2,5 dl kookosmaitoa
- 0,5 dl kermaa
- 25 g voita
- 1 rkl sokeria
Sienipyree
- 50 g kuivattuja suppilovahveroita
- 150 g voita
- 0,5 l vettä
- 2 tl hienoa merisuolaa
- 0,5 dl kuohukermaa
- 0,5 dl täysmaitoa
Keksimuru
- 3 kpl Digestive-keksejä
- 1 rkl täysmaitoa
- 0,5 tl sokeria
Valmistusohje
LASINUUDELIT: Keitä vesi kattilassa kiehuvaksi, laita nuudelit joukkoon ja ota kattila pois levyltä. Mausta suolalla. Anna nuudeleiden hautua vedessä noin kaksi minuuttia ja nosta kylmään veteen odottamaan.
MANTELI-KOOKOSKASTIKE: Laita mantelit uunipellille ja paahda niitä noin 8 minuuttia 180 asteisessa uunissa keskitasolla. Laita paistinpannulle voi, kerma ja kookosmaito ja hauduta noin 10 minuuttia. Lisää sokeri ja ota pannu sivuun kuumalta liedeltä.
SIENIPYREE: Laita sienet likoamaan veteen ja lisää 1 tl suolaa, anna liota noin 15 minuuttia. Kuivata sienet siivilässä ja laita paistinpannulle voin (50 g) ja kerman kanssa hautumaan. Hauduta noin 10 minuuttia keskilämmöllä. Nosta raaka-aineet pannulta blenderiin ja sekoita kevyesti. Laita loput voit ja maito joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi seos kastikepulloon odottamaan.
KEKSIMURU: Sekoita maito ja sokeri keskenään. Sekoita blenderissä keksit muruiksi ja laita joukkoon sokerimaito.
Laita nuudelit astiaan ja lisää joukkoon kookos-manteli kastike, sekoita huolellisesti ainekset keskenään. Asettele manteli-kookos nuudelit lautasen keskelle ja keksimuru viereen. Levitä sienipyre kastikepullosta nuudelien päälle raitoina. Koristele voissa paistetuilla suppilovahveroilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka