Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Lasinuudelit manteli-kookos kastikkeessa, sienipyrettä ja keksimurua, Ramin resepti

Julkaistu 19.03.2024 20:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan seitsemännessä jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa annos mysteeriboksin sisällöstä.

Lasinuudelit

  • 50 g parhaat lasinuudeleita
  • 1 l vettä
  • 1 tl hienoa merisuolaa

Manteli-kookoskastike

  • 80 g manteleita
  • 2,5 dl kookosmaitoa
  • 0,5 dl kermaa
  • 25 g voita
  • 1 rkl sokeria

Sienipyree

  • 50 g kuivattuja suppilovahveroita
  • 150 g voita
  • 0,5 l vettä
  • 2 tl hienoa merisuolaa
  • 0,5 dl kuohukermaa
  • 0,5 dl täysmaitoa

Keksimuru

  • 3 kpl Digestive-keksejä
  • 1 rkl täysmaitoa
  • 0,5 tl sokeria

Valmistusohje

LASINUUDELIT: Keitä vesi kattilassa kiehuvaksi, laita nuudelit joukkoon ja ota kattila pois levyltä. Mausta suolalla. Anna nuudeleiden hautua vedessä noin kaksi minuuttia ja nosta kylmään veteen odottamaan.

MANTELI-KOOKOSKASTIKE: Laita mantelit uunipellille ja paahda niitä noin 8 minuuttia 180 asteisessa uunissa keskitasolla. Laita paistinpannulle voi, kerma ja kookosmaito ja hauduta noin 10 minuuttia. Lisää sokeri ja ota pannu sivuun kuumalta liedeltä. 

SIENIPYREE:

Laita sienet likoamaan veteen ja lisää 1 tl suolaa, anna liota noin 15 minuuttia. Kuivata sienet siivilässä ja laita paistinpannulle voin (50 g) ja kerman kanssa hautumaan. Hauduta noin 10 minuuttia keskilämmöllä. Nosta raaka-aineet pannulta blenderiin ja sekoita kevyesti. Laita loput voit ja maito joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi seos kastikepulloon odottamaan.

KEKSIMURU: Sekoita maito ja sokeri keskenään. Sekoita blenderissä keksit muruiksi ja laita joukkoon sokerimaito.

Laita nuudelit astiaan ja lisää joukkoon kookos-manteli kastike, sekoita huolellisesti ainekset keskenään. Asettele manteli-kookos nuudelit lautasen keskelle ja keksimuru viereen. Levitä sienipyre kastikepullosta nuudelien päälle raitoina. Koristele voissa paistetuilla suppilovahveroilla. 

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Valkosuklaa-jogurttivaahto, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Beet Wellington, Josen reseptiMasterChef Suomi: Lihapullat ja leppäsavustettua perunapyreetä porkkanoilla ja ruskealla kastikkeella, Ramin reseptiMasterChef Suomi: Appelsiinibroileria, kauden kasviksia ja mustaherukkakastiketta, Josen reseptiKoko Suomi leipoo: Vol-au-ventKoko Suomi leipoo: Andersin merellinen juustopiirakka
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti