Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Kurpitsakeitto ruohosipuliöljyllä ja paahdetuilla kurpitsansiemenillä, Samun resepti

MTV
Julkaistu 25.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden kolmannen jakson resepti.

Ainekset

  • 1 myskikurpitsa
  • ½ l kasvislientä
  • 1 keltasipuli
  • cayennepippuria
  • 2 pnt ruohosipulia
  • ½ prk maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl shampanjaviinietikkaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Poista kurpitsasta kuoret ja siemenet, laita siemenet sivuun myöhempään käyttöön ja paloittele kurpitsa.

Laita kattilaan n. 0,5 l kasvislientä kiehumaan ja lisää kurpitsan palat, keitä kypsäksi. Puhdista kurpitsansiemenet ja paahda poksuvaksi kuivalla pannulla.

Laita blenderiin n.1 dl 2oils öljyä ja kaksi nippua ruohosipulia ja anna pyöriä sileäksi. Mausta suolalla, mustapippurilla ja shampanjaetikalla. Ota sivuun ruokalusikallinen ruohosipulia koristeluun.

Kun kurpitsanpalat ovat kypsiä, siivilöi liemi omaan kulhoonsa. Soseuta kurpitsa ja sipuli sauvasekoittimella, lisää lientä tarpeen ja maun mukaan. Mausta sosekeitto suolalla, mustapippurilla, cayennepippurilla ja shampanjaetikalla.

Kokoa annos.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Appelsiinirisotto ja appelsiini-pistaasigremolata, Samulin reseptiMasterChef Suomi: Myskikurpitsakeitto ja yrttiöljy, Erikan reseptiMasterChef Suomi: Aasialainen kurpitsakeitto simpukkasalaatilla, Markun reseptiMasterChef Suomi: Kurpitsapyre, paahdettu kurpitsa & minttujogurttikastike, Johannan reseptiMasterChef Suomi: Valkosipuliöljyssä paistettua kanaa, sipulipyrettä, friteerattua purjoa & purjoöljyä, Isabelin reseptiHarri Syrjäsen kurpitsapasta
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti