Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Kukkakaalia, mustajuurta ja sieniä, Josen resepti

Julkaistu 09.04.2024 20:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 10. jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa kasvisannos

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Pikkelöidyt sienet ja kukkakaalit

  • 0,5 dl etikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1,5 dl vettä
  • 3 laakerinlehteä
  • 10 maustepippuria
  • 30 g omavalintaisia sieniä
  • Muutama kukkakaalin pieni nuppu

Paistettu kukkakaali

  • 1 kukkakaali
  • 50 g voita
  • 1 tl hienoa merisuolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • Muutama oksa timjamia

Mustajuurifondant

  • 2 mustajuurta
  • 100 g voita
  • 2 dl kasvislientä
  • 1 tl hienoa merisuolaa
  • 1 tl jauhettua mustapippuria
  • Muutama oksa meiramia

Sienipyre

  • 100 g vapaavalintaisia sieniä
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 dl kasvislientä
  • 50 g voita

Uppopaistettu jäkälä ja palsternakka

  • 1 palsternakka
  • Pari palaa jäkälää

Amuse bouche

  • 2 pikkuporkkanaa
  • Ripaus hienoa merisuolaa
  • 50 g voita
  • 1 retiisi
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 1 tl jauhettua mustapippuria
  • Muutama oksa timjamia
  • Pikkelöityä kukkakaalia

Valmistusohje

PIKKELÖIDYT SIENET JA KUKKAKAALIT:

Tee liemi yhdistämällä etikka, sokeri ja vesi pienessä kattilassa. Lisää laakerinlehdet ja maustepippurit liemeen. Anna kiehahtaa ja lisää sienet ja kukkakaalit. Nosta sivuun liedeltä ja anna tekeytyä.

PAISTETTU KUKKAKAALI: Leikkaa kukkakaalista kiekko. Lämmitä pannu ja sulata voi. Aseta kukkakaali pannulle ja mausta suolalla, pippurilla, etikalla ja timjamilla. Paista molemmin puolin pehmeäksi ja kauniin väriseksi.

MUSTAJUURIFONDANT: Kuori ja halkaise katkaise mustajuuri puoliksi. Lämmitä voi pannulla ja aseta mustajuuret pannulle. Lisää mausteet ja yrtit pannulle. Kaada joukkoon kasvisliemi ja peitä leivinpaperilla. Kun neste on haihtunut, ota pois leivinpaperi ja anna paistua vielä hetki kunnes mustajuuret.

SIENIPYRE: Laita sienet kuivalle pannulle paistumaan ja paista kunnes neste on haihtunut. Lisää kerma ja kasvisliemi ja anna hautua. Kaada sienet blenderiin ja lisää voi. Jos liian kiinteää niin notkista kermalla. Aja tasaiseksi pyreeksi.

UPPOPAISTETTU JÄKÄLÄ JA PALSTERNAKKA: Lämmitä rasvakeitin 180 asteeseen. Vuole palsternakasta ohuita siivuja mandoliinilla tai kuorimaveitsellä. Siivoa jäkälästä roskat ja friteeraa jäkäliä ja palsternakkaa hyvin nopeasti, kunnes rapeita. Kasaa annos kauniiksi ja ilmavaksi. Tarkista maut ja koristele yrteillä.

AMUSE BOUCHE: Leikkaa retiisi hyvin ohuiksi viipaleiksi. Marinoi oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Lisää pannulle voi ja pikkuporkkanat. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Kasaa annos pieneen astiaan.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Paistettua kuhaa, Voi-misokastike yrttiöljyllä, mustajuurta ja fenkoliaMasterChef Suomi: Porsaan sisäfilee käärittynä sieniduxelleen ja savoijinkaaliin, sipulipyree, ruusukaaleja sekä punaviinikastike, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Häränhäntää punaviinikastikkeella ja kasvisfondanttia, Markun reseptiMasterChef Suomi: Pastaa kantarellikastikkeella, paistetuilla kantarelleilla sekä pikkelöidyillä kantarelleilla, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Syksy lautasella, Pilvin reseptiMasterChef Suomi: Beet Wellington, Josen resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti