Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Kuhaa voi-valkoviinikastikkeessa, perunapyrettä ja kyssäkaalia, Antti

Julkaistu 14.02.2024 15:18

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan toisen jakson resepti.

Perunapyre

  • 500 g jauhoinen peruna
  • 1,5 dl punaista maitoa
  • 200 g voita
  • suolaa

Kyssäkaali

  • 1 k kyssäkaali
  • 2 dl 1-2-3 lientä (1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria, 3 osaa vettä)

Kuhafilee ja ruskistettu voi

  • 1 kuha
  • 200 g voita

Voi-valkoviinikastike

  • 4 dl kalaliemi
  • 0,5 dl valkoviini
  • 1 dl kuohukerma
  • 100 g voita

Koristeluun

  • kukkia
  • ruohosipulia
  • muikun mätiä

Valmistusohje

VALMISTUS: Kuori ja keitä perunat suolavedessä. Lämmitä maito ja viipaloi voi. Soseuta perunat ja lisää joukkoon maito ja viipaloitu voi. Maista ja mausta. Tee 1-2-3 -liemi ja laita liedelle. Leikkaa mandoliinilla ohuita siivuja kyssäkaalista ja laita liemeen maustumaan.

Fileoi kuha ja renssaa siivuiksi. Sokerisuolaa fileet ja laita sivuun.

Laita kattilaan valkoviini ja redusoi niin, että 20 % jäljellä. Lisää kalaliemi ja redusoi niin, että 20 % jälleen jäljellä. Lisää kerma ja voi ripotellen. Sekoita sauvasekoittimella koko ajan. Maista ja mausta.

Paista kuhat ruskeassa voissa.

Kokoa annos. Koristele hienonnetulla ruohosipulilla, kukilla ja muikun mädillä.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Silakkapihvit, perunamuusi, mäti-tillikastike ja marinoitua fenkolia, Markun reseptiMasterChef Suomi: Omenaista röstiperunaa, riekon rintaa ja omenaista kaalisalaattia, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Kuhaa beurre monté -kastikkeella, kukkakaalipyre ja kauden kasviksia, MarkkuMasterChef: Poronsydäntä ja poron veripalttua – Eevan reseptiMasterChef: Kerrostettu kuhaceviche – Joelin reseptiMasterChef: Sipulipiirakka – Ollin resepti
LeivontaMasterChef-reseptitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Leivonta
  • 29.11.08:30
    Leipä

    Vehnähapanjuuri

  • 15.3.19:47
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Hissu-mummun moderni kahvikakku, Janitan resepti

  • 14.02.202415:18
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhaa voi-valkoviinikastikkeessa, perunapyrettä ja kyssäkaalia, Antti

  • 30.01.202415:36
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Vintage wedding! Harrietin resepti

  • 30.01.202415:27
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Unia kukkaniityistä, Juulian resepti