Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Kokonaisena paistettu naudan sisäfile, perunagratiini ja punaviinikastike, Pilvin resepti

Julkaistu 07.05.2024 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 14. jaksossa kokataan paikasta finaalissa.

Ainekset

  • 600 g naudan sisäfileetä
  • 2 rkl öliiviöljyä
  • Sormisuolaa
  • Mustapippuria myllystä
  • 3 oksaa timjamia
  • 1 kpl valkosipuli
  • 25 g voita

Perunagratiini

  • 8 perunaa
  • 1 shalottisipuli
  • 2 dl kuohukermaa
  • Pippuria myllystä
  • Sormisuolaa
  • 10 g normaalisuolaista voita

Punaviinimarinoidut sipulikupit

  • 1 keltasipuli
  • 0,5 dl punaviinietikkaa
  • 1 dl ruokokidesokeria
  • 1,5 dl vettä

Punaviinikastike

  • 1 kpl shalottisipuli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2,5 dl kuivaa punaviiniä
  • 0,5 dl punaviinietikkaa
  • 2,5 dl demi glace kastikepohjaa
  • 2 oksaa timjamia
  • 2 oksaa rosmariinia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • Pippuria myllystä
  • Sormisuolaa

Lihaisa juuriselleripyre

  • ½ juuriselleri
  • 1 dl demi glace kastikepohjaa
  • 1,5 dl kuohukermaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ shalottisipuli
  • Sormisuolaa
  • 50 g normaalisuolaista voita

Valmistusohje

Ota tasakokoinen pala fileetä huoneenlämpöön, hiero pintaan suolaa ja pippuria. Laita pannulle öljy, timjamin oksat ja kokonainen valkosipuli halkaistuna. Paista lihan joka puolelle kaunis paistopinta, lisää voita pannulle paiston loppuvaiheessa. Laita liha uunivuokaan ja kaada pannulta öljy-voi-mausteseos lihan päälle.

Paista lihaa uunissa 200 asteessa kunnes paistomittari näyttää sisälämpötilaksi 52 astetta. Kiedo liha folioon vetäytymään.

PERUNAGRATIINI: Kuori perunat ja viipaloi mandoliinilla ohuita viipaleita. Kuori sipuli ja viipaloi ohuiksi renkaiksi. Voitele pienet annosvuoat voilla, lado perunat ja sipulit vuorotellen kerroksiksi ja ripottele myös joka väliin sormisuolaa. Voit myös laittaa lopun voitelu voin perunoiden väliin. Kiehauta kerma kattilassa ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kuuma kerma perunoiden päälle vuokiin. Laita vuoat uuniin 220 asteeseen ja paista noin 20-25 min, tai kunnes perunat ovat kypsiä (paistoaika riippuu vuokien koosta).

PUNAVIINIMARINOIDUT SIPULIKUPIT: Kiehauta punaviinietikka, ruokoskeri ja vesi. Halkaise sipuli keskeltä ja irrota kerrokset kupeiksi, laita sipulikupit kulhoon. Kaada kuuma liemi sipuleiden päälle ja anna marinoitua.

PUNAVIINIKASTIKE: Kuutioi shalottisipuli ja kuullota kattilassa tilkassa oliiviöljyä. Kaada päälle punaviini, punaviinietikka ja demi glace ja lisää timjamin ja rosmariinin oksat. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä kasaan, kunnes lientä on enää ½ osa jäljellä. Siivilöi kastike pannulle ja jatka redusointia, kunnes kastike on keittynyt puolilleen, lisää lopuksi sekaan voita paloina ja sekoita tasaiseksi lastalla, älä vispaa.

LIHAISA JUURISELLERIPYRE: Keitä selleri kermassa ja demi glacessa sipuleiden kera kypsiksi. Siivilöi liemi talteen ja laita kypsät sellerin ja sipulin palat blenderiin. Aja tasaiseksi pyreeksi, lisää voita palana sekaan ja tarvittaessa lientä, jotta pyreen koostumuksesta tulee sopivan notkea. Siivilöi valmis pyre.

ANNOKSEN KOKOAMINEN: Nosta perunagratiinivuoka lautaselle, leikkaa lihasta ohuita viipaleita ja asettele kolme viipaletta limittäin. Taita lihaviipaleet puolikaarelle ja aseta vuoan viereen. Laita lusikallinen pyrettä sivuun ja asettele sipulikupit lihan viereen ja pienin kuppi pyreen päälle. Koristele pienillä timjamin oksilla. Lusikoi lopuksi kastiketta annokseen. Nauti.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Porsaan sisäfilee käärittynä sieniduxelleen ja savoijinkaaliin, sipulipyree, ruusukaaleja sekä punaviinikastike, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Hirven paahtofileetä, punaherukka-punaviinikastike, juuriselleri-porkkanamuhennosta, Markun reseptiMasterChef Suomi: Perunagratiini mäti-purjo-fenkolikastikkeella, Darinan reseptiMasterChef Suomi: Entrecote, juuriselleripyre, olut-puolukka kastike ja fenkoli crudités, Pilvin reseptiMasterChef Suomi: Lihapata taikinakuoressa, Pilvin reseptiMasterChef Suomi: Beet Wellington, Josen resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti