Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Kinuskiomena-crumble, Pilvin resepti

Julkaistu 30.04.2024 20:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 13. jaksossa kokataan makea ja suolainen annos omenasta.

Kokonaiset uuniomenat

  • 4 kpl suomalaisia hapokkaita omenoita
  • 0,75 dl sokeria
  • 50 g normaalisuolaista voita
  • Ripaus kanelitangosta raastettua kanelia

Omenakinuski

  • 1,5 dl sokeria
  • 0,75 dl vettä
  • 2,5 dl Valion kuohukermaa
  • ½ Granny smith omena

Omenacrumble

  • 1,5 dl kaurahiutaleita
  • 2 rkl puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 0,5 dl sokeria
  • ½ punainen omena
  • 50 g normaalisuolaista voita
  • Ripaus kanelitangosta raastettua kanelia

Tuorejuusto-mascarponevaahto

  • ½ rasiaa maustamatonta tuorejuustoa
  • ½ (125 g) rasiaa mascarpone juustoa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 dl tomusokeria
  • Ripaus kanelitangosta raastettua kanelia

Valmistusohje

KOKONAISET UUNIOMENAT: Kuori omenat ja poraa omenankota pois. Laita omenat uunivuokaan, ripottele sokeri omenoille ja jaa voi paloina omenoiden päälle. Laita vuoka uunin keskitasolle 225 asteeseen noin 15 min.

OMENAKINUSKI: Laita sokeri ja vesi kattiaan, keitä kunnes sokeri on paahtunut. Anna keittyä rauhassa, sekoittamatta, jotta sokeri ei kuohu kattilan reunoille. Keitä kerma kuumaksi, lisää pieneksi kuutioitu omena kerman joukkoon ja keitä hetken. Kaada kuuma kerma paahtuneen sokerin joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Varo kattilasta nousevaa kuumaa höyryä. 

OMENACRUMBLE: Kuori omena ja kuutioi pieneksi tasakokoiseksi kuutioksi. Sekoita kaurahiutaleet, jauhot, sokeri ja kaneli kulhossa, sulata voi ja kaada sekaan, sekoita, lisää lopuksi kuutioitu omenan puolikas. Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle ja laita pelti uuniin 225 asteeseen, noin 10-15 min, kunnes muru on rapeaa ja saanut kauniin värin.

TUOREJUUSTO-MASCARPONEVAAHTO: Laita juustot kulhoon ja pyöräytä vatkaimella notkeammaksi, lisää kerma ja tomusokeri joukkoon, mausta raastetulla kanelitangolla. Laita vaahto pursotuspussiin.

ANNOKSEN KOKOAMINEN: Aseta paistettu omena lautasen keskelle, lisää crumblea toiselle reunalle ja pursota vaahto sen viereen, koristele ohuilla granny smith omena siivuilla ja syötävillä kukilla. Kaada kinuski omenan sisään, juuri ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Tarte Tatin ja kanelijäätelö, Pilvin reseptiKoko Suomi leipoo: Kesän tuulahdus, Siirin reseptiKoko Suomi leipoo: Karin Kumpareikon salaisuusKoko Suomi leipoo: Japanilainen juustokakku, yuzulumi ja marinoidut kirsikatKoko Suomi leipoo: Mummolan raparperi-mansikkapiirakka & vaniljakastikeOmenasta on moneksi: Kristan Apple, Apple, Apple
MasterChef-reseptitMasterChefJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti