Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Kevätkananpoikaa, sienipyrettä ja kasviksia, Maritan resepti

Julkaistu 14.05.2024 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan finaalin resepti.

Ainekset

  • Kevätkananpoikaa, sienipyreetä ja selleriä
  • 2 kevätkananpoikaa
  • 2 kpl salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 oksa timjamia
  • 2 kpl laakerinlehteä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 4 dl kanalientä
  • 25 g voita
  • 1 dl kuohukermaa

Sienipyree

  • 200 g kanttarelleja
  • 1 salottisipuli
  • 25 g + 25 g voita
  • 0,5 dl kuohukermaa
  • 1 dl kanalientä
  • Hienoa merisuolaa
  • Pippuria

Selleri fondant

  • 1 juuriselleri
  • 50 g voita
  • 4 dl kanalientä
  • Hienoa merisuolaa
  • Pippuria
  • 2 oksaa timjamia
  • 1 valkosipulin kynsi

Valmistusohje

Kevätkananpoikaa, sienipyreetä ja selleriä

KEVÄTKANANPOIKAA: Paloittele kevätkananpojat jättäen rinnat kopalle. Säästä myös koivet ja renssaa niistä luuta esiin. Ota jämät ja paahda pannulla sipulin ja valkosipulin kanssa. Lisää valkoviini ja anna kiehua puoleen. Lisää kanaliemi ja mausteet ( laakerinlehti, timjami, suola, pippuri) ja jätä kiehumaan pienelle lämmölle. Siivilöi kokoon keittynyt liemi. Viimeistele kastike voilla ja kermalla.

Paista kananpalat pannulla voissa, timjamissa ja valkosipulissa. Laita lämpömittari rintapalan paksuimpaan kohtaan lähelle luuta ja laita pannu uuniin 200 astetta. Kun sisälämpö on noin 55 astetta, ota kanat pois uunista ja anna levätä. Leikkaa rintapalat irti luusta ja aseta tarjolle koipipalan kanssa.

SIENIPYREE: Paahda kanttarelleista pannulla neste pois. Lisää sipulit ja 25 g voita. Paista noin 5 min. Lisää kerma ja kanaliemi ja anna kiehua niin, että kaikki neste on hävinnyt. Kaada seos blenderiin, lisää 25 g voita ja aja tasaiseksi. Pidä lämpimänä.

SELLERIFONDANT: Leikkaa juuriselleristä fondant palat. Laita voin kanssa paistinpannuun ja paista hyvä väri. Lisää valkosipuli ja timjami. Lisää kanalientä sellerin yläreunaan asti. Sovittele päälle pala leivinpaperia. Kypsennä keskilämmöllä. Kun selleri on kypsä, ota leivinpaperi pois ja keitä loput nesteet pois. Ota pannu pois lämmöltä ja anna levätä hetki. Tarjoile kananpoika sellerifondantin, sienipyreen ja kastikkeen kera. 

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Paistettua kuhaa, Voi-misokastike yrttiöljyllä, mustajuurta ja fenkoliaMasterChef Suomi: Häränhäntää punaviinikastikkeella ja kasvisfondanttia, Markun reseptiMasterChef Suomi: Rakuuna kanaa, Antin ja Maritan reseptiMasterChef Suomi: Karitsankare ja punajuurta, Maritan reseptiMasterChef Suomi: Kana salviavoilla ja sahramirisotto, Nean reseptiMasterChef: Paistettua broilerin rintaa, herkkusientä ja kaalia “mille feuille” sekä kana-voikastike – Adelen resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti