MasterChef Suomi: Keittiöntervehdys miniskagen, Iinan resepti
![Photographer: JUULI ASCHAN MUUD CREATIVE OY. MasterChef_EPS15_annos_IINA_FINAALI_kuva_juuli_aschan_sveins_9292](https://im.mtvuutiset.fi/image/8937868/landscape16_9/1600/900/49afefdf3c5a12d53c3b058aaa96fbbd/Ah/masterchef-eps15-annos-iina-finaali-kuva-juuli-aschan-sveins-9292.jpg)
MasterChef Suomi -sarjan finaaliannos.
Ainekset
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 120 g smetanaa
- 200 g isoja katkarapuja
- 3 tl kirjolohenmätiä
- 1 tilliruukku
- 1 sitruuna
- 1 tl hienoa merisuolaa
- 1 rkl dijonsinappia
- Puolikas punasipuli
- 2 siivua luomu saarisolaisleipää
- 1 tl oliiviöljyä
- 1 tl mustapippuria
Valmistusohje
Tee raputahna. Leikkaa katkaravut pieniksi, jättäen muutaman kokonaisen koristeluun. Vatkaa sähkövatkaimella smetana ja tuorejuusto notkeaksi. Yhdistä rapujen kanssa. Hienonna punasipuli pieneksi ja lisää joukkoon. Mausta dijonsinapilla, puolikkaan sitruunan mehulla, 1 tl suolalla, 1 tl mustapippurilla ja kourallisella hienonnettua tilliä. Laita pursotinpussiin ja jääkaappiin odottamaan.
Leikkaa saaristolaisleivästä kolme pientä annospalaa. Sivele oliiviöljyllä ja tohota pintaa hieman rapeaksi.
Mausta kokonaiset katkaravut ripauksella suolaa ja sitruunamehua.
Pursota raputahnaa leipien päälle. Koristele kokonaisilla katkaravuilla, tillillä ja kirjolohenmädillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka