Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Kasvis foundant, savustettua smetanaa, pikkelisieniä ja lehtikaalia, Antin resepti

Julkaistu 09.04.2024 20:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 10. jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa kasvisannos

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 1 kpl punasipuli
  • 1 kpl lanttu
  • 1 kpl raitajuuri
  • 6 kpl varhaisporkkanaa
  • 8 kpl maa-artisokkaa
  • 1 purkki smetanaa
  • 9 kanttarellia
  • 1 kpl lehtikaali
  • 1 kpl purjo
  • 0,5 l kasvislientä
  • 1 puntti kirveliä
  • 1 puntti tilliä
  • 1 kpl sitruuna
  • Hienoa merisuolaa
  • Mustapippuria
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl shampanjaviinietikkaa
  • 3 dl vettä
  • 500 g voita
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 50 g pinjansiemeniä
  • 50 g manteleita

Amuse bouche

  • 1 kpl maissi
  • 1 prk smetanaa
  • 1 kpl purjo
  • 1 kpl lanttu
  • Parmesaania
  • 1 puntti kirveliä
  • 1 kpl sitruuna
  • 0,5 l kasvislientä
  • Hieno merisuolaa
  • Pippuria
  • Voita

Valmistusohje

Valmista savustettu smetana. Savusta smetatana savustuspyssyllä. Mausta suolalla sekä sitruunan mehulla. Laita savusettu smetana pursotinpussiin. Tee 1-2-3 liemi: 3 dl vettä, 2 dl sokeri, 1 dl shampanjaviinietikkaa. Keitä ja ota liedeltä pois. Pilko kanttarellit reiluiksi paloiksi ja laita liemeen. Siirrä jääkaappiin. 

Valmista kasvisfoundant. Leikkaa punasipuli, lanttu, raitajuuri sekä maa-artisokka reilun kokoisiksi paloiksi. Laita pannulle voita ja sulata niin, että voi vaahtoaa. Lisää joukkoon pilkotut juurekset sekä kokonaiset varhaisporkkanat. Kaada kasvislientä niin, että vihannekset peittyvät juuri ja juuri. Peitä pannu leivinpaperilla ja kypsennä reilulla lämmöllä. Kun vihannekset ovat melkein kypsiä, poista leivinpaperi ja paahda vihannekset niin että nestettä ei enää ole jäljellä. 

Mausta lehtikaali suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Laita lehtikaali uuniin 200 asteeseen, noin 10 min tai kunnes lehtikaali on rapea pinnoista. Laita pinjansiemenet sekä mantelit pellille ja paahda uunissa 200 asteessa n. 10 min tai kunnes väri on kauniin ruskea. Ota uunista pois ja pilko pieneksi. 

Leikkaa purjo renkaiksi ja pannulla runsaassa voissa niin että väri on kauniin ruskea. Siirrä sivuun. Kokoa annos niin, että laita kasvisfondant pohjalle, laita pursotinpussista savustettua smetanaa annoksen sivuihin. Lisää päälle paistettu purjo sekä paahdetut mantelit & pähkinät. Lisää joukkoon vielä pikkelisienet sekä koristele yrteillä. 

PAAHDETTUA MAISSIA, HEINÄSAVUSTETTUA SMETANAA, PURJOA, LANTTUA SEKÄ PARMESAANIA: Aloita keittämällä maissi. Kun maissin väri on kauniin keltainen niin siirrä pelille uuniin 200 asteeseen n. 10 minuutiksi.

Savusta smetana kulhossa heinällä. Mausta suolalla sekä sitruunalla. Leikkaa purjo ohueksi siivuksi, paista runsaassa voissa, mausta suolalla sekä pippurilla. 

Leikkaa lanttu annospaloiksi, lisää voita pannuun ja kun voi vaahtoaa, lisää leikattu lanttu mukaan. Lisää kasvislientä niin että lanttu juuri ja juuri peittyy. Laita pannun päälle leivinpaperi ja kypsennä lanttu kypsäksi. Kokoa annos niin että laitat kypsän lantun pohjalle, lisää annoksen sivuille savustettua smetanaa, lisää joukkoon paistettu purjo sekä maissi. Raasta päälle parmesania sekä koristele yrteillä.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Entrecote, juuriselleripyre, olut-puolukka kastike ja fenkoli crudités, Pilvin reseptiMasterChef Suomi: Syksy lautasella, Pilvin reseptiMasterChef Suomi: Kasvis foundant, savustettua smetanaa, pikkelisieniä ja lehtikaalia, Antin reseptiMasterChef Suomi: Kukkakaalia, mustajuurta ja sieniä, Josen reseptiMasterChef Suomi: Beet Wellington, Josen reseptiKokkisodan kahdeksannessa jaksossa kokataan herkkuruokaa heinästä – katso reseptit!
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti