MasterChef Suomi: Karitsankare ja punajuurta, Maritan resepti
MasterChef Suomi -sarjan 12. jaksossa kokattiin annoksia, joiden keskiössä on väri.
Ainekset
- 1 karitsankare
- 5 punajuurta
- 5 valkosipulinkynsi
- Rosmariinia
- 1 punainen kukkakaali
- 2 dl punaviiniä
- 2 dl lihalientä
- 2 salottisipulia
- 1 dl puolukkaa
- 2 dl metsäsieniä ( kanttarelli, suppilovahvero)
- 0,5 dl valkoviinietikkaa
- 0,5 dl sokeria
- 2 laakerinlehteä
- Oliiviöljyä
- Suolaa ja pippuria myllystä
Valmistusohje
Siisti kare ja suolaa, pippuroi. Laita kareen rämmäleet (eli siistityt palat), lohkotut salottisipulit, 2 kuorittua valkosipulinkynttä öljytylle pannulle ja paista hyvä väri. Lisää punaviini ja anna kiehua kunnes viini melkein haihtunut. Lisää lihaliemi ja kiehuta hiljaa. Lisää rosmariinin oksat ja 1 dl puolukkaa, jatka keittämistä.
Paloittele punajuuret, mausta suolalla,pippurilla ja öljyllä. Levitä uunipellille ja laita uuniin 225 astetta. Paista 35 min. Paloittele kukkakaalit kukinnoiksi ja mausta öljy/pippuri/suolalla. Laita uuniin punajuurten seuraksi. Paista 25 minuuttia.
Leikkaa punajuuri mandoliinilla ohuiksi siivuiksi. Keitä 0,5 dl etikasta, 0,5 dl sokerista, ja 1 dl vettä etikkaliemi. Lisää mausteeksi 2 laakerinlehteä ja mustapippuria sekä suolaa. Laita punajuuriviipaleet liemeen maustumaan.
Mausta kare vahvasti suolalla ja pippurilla. Paista öljyssä paistopinta, lisää pannulle valkosipulin kynsi, rosmariinin oksa ja voita. Valele karetta voilla hetki. Ota pois pannulta, laita sisälämpömittari. Laita uuniin 175 asteeseen ja kypsennä kunnes sisälämpö on 49 astetta (10-15min). Ota pois uunista ja anna levätä hetki.
Leikkaa kare paloiksi ja aseta lautaselle paloja, lisää reunoille paahdettua punajuurta, etikoitua punajuurta ja paahdettua kukkakaalia. Tarjoile kastike eri astiassa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti