Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Karitsankare ja punajuurta, Maritan resepti

Julkaistu 23.04.2024 21:24

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 12. jaksossa kokattiin annoksia, joiden keskiössä on väri.

Ainekset

  • 1 karitsankare
  • 5 punajuurta
  • 5 valkosipulinkynsi
  • Rosmariinia
  • 1 punainen kukkakaali
  • 2 dl punaviiniä
  • 2 dl lihalientä
  • 2 salottisipulia
  • 1 dl puolukkaa
  • 2 dl metsäsieniä ( kanttarelli, suppilovahvero)
  • 0,5 dl valkoviinietikkaa
  • 0,5 dl sokeria
  • 2 laakerinlehteä
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa ja pippuria myllystä

Valmistusohje

Siisti kare ja suolaa, pippuroi. Laita kareen rämmäleet (eli siistityt palat), lohkotut salottisipulit, 2 kuorittua valkosipulinkynttä öljytylle pannulle ja paista hyvä väri. Lisää punaviini ja anna kiehua kunnes viini melkein haihtunut. Lisää lihaliemi ja kiehuta hiljaa. Lisää rosmariinin oksat ja 1 dl puolukkaa, jatka keittämistä.

Paloittele punajuuret, mausta suolalla,pippurilla ja öljyllä. Levitä uunipellille ja laita uuniin 225 astetta. Paista 35 min. Paloittele kukkakaalit kukinnoiksi ja mausta öljy/pippuri/suolalla. Laita uuniin punajuurten seuraksi. Paista 25 minuuttia.

Leikkaa punajuuri mandoliinilla ohuiksi siivuiksi. Keitä 0,5 dl etikasta, 0,5 dl sokerista, ja 1 dl vettä etikkaliemi. Lisää mausteeksi 2 laakerinlehteä ja mustapippuria sekä suolaa. Laita punajuuriviipaleet liemeen maustumaan.

Mausta kare vahvasti suolalla ja pippurilla. Paista öljyssä paistopinta, lisää pannulle valkosipulin kynsi, rosmariinin oksa ja voita. Valele karetta voilla hetki. Ota pois pannulta, laita sisälämpömittari. Laita uuniin 175 asteeseen ja kypsennä kunnes sisälämpö on 49 astetta (10-15min). Ota pois uunista ja anna levätä hetki.

Leikkaa kare paloiksi ja aseta lautaselle paloja, lisää reunoille paahdettua punajuurta, etikoitua punajuurta ja paahdettua kukkakaalia. Tarjoile kastike eri astiassa.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Portobelloa, paahdettuja perunoita ja kaali-raparperislaw, Johannan reseptiMasterChef Suomi: Pannulla paistettua kuhaa, kyssäkaali-omenasalaatti ja beurre blanc -kastike, Valtterin reseptiMasterChef Suomi: Kampasimpukkaa mango-chilisalaattia ja sitruksista valkoviinikastiketta, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Kasvis foundant, savustettua smetanaa, pikkelisieniä ja lehtikaalia, Antin reseptiMasterChef Suomi: Kasvis foundant, savustettua smetanaa, pikkelisieniä ja lehtikaalia, Antin reseptiMasterChef: Poroa ja palsternakkaa – Santun resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti