Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Karitsan karetta, tomaattinen bulgur, romesco-kastiketta, paahdettua mustakaalia, Markun resepti

mtv
Julkaistu 18.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden toisen jakson resepti.

KARITSAN KARE

  • 1 karitsan kare
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl Meiran kanelia
  • ½ tl juustokuminaa
  • 2 rkl harissatahnaa
  • ripaus chilihiutaleita

TOMAATTINEN BULGUR

  • 2 dl bulguria
  • 4 dl tomaattimehua
  • 1 pieni paprika
  • 1 tuore chili
  • shalottisipuli
  • 1 pnt korianteria
  • 1 pnt Lehtipersiljaa
  • sitruunanmehua
  • suolaa
  • mustapippuria
  • ROMESCO-KASTIKE
  • 2 sipulia
  • 2 paprikaa
  • 4 tomaattia
  • 2 chiliä
  • 2 rkl kokonaisia manteleita
  • 1 pnt korianteria
  • 1 pnt Lehtipersiljaa
  • 1 pnt oreganoa
  • sitruunanmehua
  • sokeria

PAAHDETTU MUSTAKAALI

  • paahdettua mantelia
  • paahdettua mustakaalia
  • versosalaattia

Valmistusohje

Aloita kastikkeesta.

Lämmitä uuni 225C. Pilko paprikat, sipulit, tomaatti, chili karkeiksi paloiksi uunipellille. Paahda uunissa n. 30 min. Poista paprikoista kuori. Lisää kaikki blenderiin.  Lisää yrtit ja aja sileäksi. Mausta suolalla, sokerilla ja sitruunan mehulla.

Kiehauta tomaattimehu kattilassa. Paahda samalla bulguria pannulla, kunnes väri muuttuu vaalean ruskeaksi. Lisää bulgur tomaattimehun joukkoon. Pilko hienoksi kuutioksi paprika, chili, shalottisipuli ja lisää joukkoon. Ota pois liedeltä ja anna olla hautua kannen alla 10 min. Lisää joukkoon pilkotut yrtit ja mausta sitruunanmehulla, suolalla ja mustapippurilla

Puhdista kareesta kalvot ja rasvat pois. Mausta suolalla, harissatahnalla, kanelilla ja juustokuminalla. Ruskista kare pannulla kauttaaltaan. Laita paistomittari kiinni ja pistä n.180C uuniin, kunnes sisälämpö on 55C.  Anna lihan vetäytyä n.5 min ennen tarjoilua.

Annoksen kokoaminen

Annostele kastiketta lautasen pohjalle. Lisää bulguria päälle. Leikkaa kare paloiksi ja asettele päälle. Lisää päälle kastiketta.

Koristele annos paahdetulla mustakaalilla, mantelilla ja tuoreilla versoilla.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Thaibasilika-nauta, korianteri-kookosriisi ja som tam salaatti, Markun ja Samulin reseptiMasterChef Suomi: Berliinin katukeittiö: Flatbread kanalla, pikkelöidyllä punakaalilla ja jogurttikastikkeella, Valtterin ja Darinan reseptiMasterChef Suomi: Haudutettua mustekalaa, romesco-kastiketta ja balsamicoglaseerattuja perunoita, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Bataattia ja vihreää currya, Josen repsepti MasterChef Suomi: Appelsiinibroileria, kauden kasviksia ja mustaherukkakastiketta, Josen reseptiNäitä reseptejä kokkaa koko perhe – nappaa Kaappaus keittiössä -vinkit talteen!
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti