Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Kananrintaa rapealla perunapedillä, Ellan resepti

Julkaistu 11.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden ensimmäisen jakson resepti.

Ainekset

  • 8-10 kpl kesäperunaa
  • 0,5 l kanttarelleja
  • 1 iso keltasipuli
  • tuoretta timjamia
  • 2 kananrintaa, nahkoineen
  • voita, normaalisuolainen paistamiseen
  • rypsiöljyä
  • suolaa, mustapippuria
  • lehtipersiljaa

Valmistusohje

Viipaloi pestyt perunat kuorineen mandoliinilla ohuiksi siivuiksi. 

Ota leivinpaperista 2 neliön mallista palaa, jotka mahtuvat käyttämällesi paistinpannulle. 

Asettele perunaviipaleet ympyrän muotoon leivinpaperin päälle, mausta kevyesti suolalla. 

Valmistele kanttarellit puhdistamalla ne ja repimällä käsin isohkoiksi paloiksi. 

Kuori sipuli, halkaise ja leikkaa isohkoiksi veneiksi. 

Öljyä kananrinnat kevyesti ja mausta suolalla ja pippurilla.

Kuumenna pannulla normaalisuolaista voita ja laita pannulle myös muutama timjamin oksa. 

Paista ensin kananrintoihin kunnon ruskistunut pinta, alenna hiukan lämpöä ja laita myös sipulit mukaan paahtumaan. Mausta ne kevyesti. 

Kun kana on lähes kypsää, siirrä se uunin kestävään astiaan tai leivinpaperin päälle pellille ja nosta 180 C uuniin, kunnes kokonaan kypsää. Voit nostaa myös sipulit niiden kanssa vielä paahtumaan. 

Tällä välin paista kuumalla pannulla kanttarellit niin, että niihin tulee kunnolla ruskistunut, paahtunut pinta. 

Siirrä sivuun odottamaan. Lisää voita pannulle ja kuumenna pannu uudestaan, siirrä perunalettu leivinpaperin avulla pannulle (käännä perunat paistinpannua vasten niin että leivinpaperi jää päälle). Aseta paino perunoiden päälle (esim. kattilan kansi) ja anna niiden paahtua hyvin, viipaleiden tulisi paiston aikana tarttua toisiinsa kiinni. Kun perunoissa on hyvä paistopinta, käännä lettu (ota leivinpaperi pois ja aseta se käännetyn puolen päälle uudestaan, mikäli perunalettu kaipaa vielä painoa paistuakseen kunnolla myös toiselta puolelta. 

Kokoa annos niin, että rapea perunalettu tulee annoksen pohjalle, sen päälle viipaloitu kananrinta, päälle ja ympärille paahdetut kanttarellit ja sipulit. Viimeistele kevyesti maustamalla, mikäli tarpeen, ja lehtipersiljalla. 

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Kanaballotine voi-valkosipuliruoholeivityksellä, Sofian reseptiMasterChef Suomi: Kanankoivet ja palsternakkaperunapyree, Miikkan reseptiMasterChef Suomi: Metsästäjän kanaa kahdelle, Samun reseptiMasterChef: Paahdettu purjo ja perunan kerrokset – Johannan reseptiKalkkuna WellingtonKevätkananpoikaa ja Hasselbackan perunoita
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti