Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Kanankoivet ja palsternakkaperunapyree, Miikkan resepti

Julkaistu 11.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden ensimmäisen jakson resepti.

Ainekset

  • 5-6 pientä perunaa
  • 1 palsternakka
  • 1 sipuli
  • 3 kpl luumutomaattia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 kpl kanan koipipalaa
  • basilikaa
  • salviaa
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

Laita vesi kiehumaan ja kuori perunat, sekä palsternakka valmiiksi. Pilko perunat ja palsternakka pienemmiksi paloiksi, jotta ne kypsyvät nopeammin. Lisää perunat, palsternakat ja suola kiehuvaan veteen. Keitä kypsäksi. Kaada vesi pois, lisää perunat ja palsternakat blenderiin tai sauvasekottimella jyrää tasaiseksi pyreeksi. Lisää sekaan ruokalusikallinen voita ja tarkista vielä suola. 

Samalla kun juurekset kypsyvät kattilassa, pilko sipuli ja tomaatit ja kuullota ne pannulla pehmeäksi. Kun sipuli ja tomaatit on pehmeää ja saanut väriä ota ne erilliseen kulhoon ja blendaa tomaattikastikkeeksi, muista lisätä tuore basilika ja blendaa seos.

Kanankoipipalat on hyvä suolata ennekuin alkaa paistamaan. Lisää kuumalle pannulle rypsiöljyä ja kanat nahkapuoli pannunpintaa kohti. Paista kunnes pinta on kullanruskea ja käännä kana toisinpäin. Paista vielä hetki toista puolta, ennekuin lisäät pannulle Valion voita ja Järvikylän tuoretta Salviaa. Siirrät pannu uuniin, jotta kana kypsyy sisältä läpikotaisin ja saa voin ja salvian makua imettyä itseensä. 

Kun kana on valmis ota se uunista pois, voitele pintaa vielä pannulla olevalla voisulalla ja hienonna salviaa koristeeksi.

YRITTINEN TOMAATTIKASTIKE: Lisää pilkottu sipuli pannulle ja paista ruokalusikallisessa voita. Kuullota sipuli pehmeäksi ja lisää joukkoon pilkotut tomaatit. Mausta suolalla ja pippurilla. Kun sipuli ja tomaatti ovat pehmenneet ja karamelisoituneet, lisää ne kulhoon ja plitzaa hienommaksi tuoreen basilikan kanssa. Maista ja tarkista suola.

Kokoa annos.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Kokonaisena paistettu suutari, ranskanperunat, paahdettua parsaa, tomaattisalaatti ja hollandaise, Johannan reseptiMasterChef Suomi: Pannulla paistettua kuhaa, kyssäkaali-omenasalaatti ja beurre blanc -kastike, Valtterin reseptiMasterChef Suomi: Hirven ulkofile, parmesanperunat & vihreät pavut, Johannan reseptiMasterChef Suomi: Salviavoissa paistettu lohifilee, beurre blanc kastike ja bataatti-palsternakkapyree, Jounin reseptiMasterChef Suomi: Kananfilettä, Nean reseptiMasterChef Suomi: Kananpoika maatilalla, Samulin resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti