Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Kampasimpukkaa mango-chilisalaattia ja sitruksista valkoviinikastiketta, Iinan resepti

Julkaistu 07.05.2024 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 14. jaksossa kokataan paikasta finaalissa.

Ainekset

  • 3 kampasimpukkaa
  • 1 punainen chili
  • 1 syöntikypsä mango
  • 2 sitruunaa
  • 1 lime
  • 3,5 tl hienoa merisuolaa
  • 2 salottisipulia
  • 2,5 dl kalalientä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2,5 dl kuohukermaa
  • 20 g normaalisuolaista voita
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 0,5 tl valkopippuria
  • Ripaus mustapippuria
  • Ripaus cayannepippuria
  • 1 rasia ketunleipää
  • Ripaus suolaa myllystä
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 timjamiruukku
  • 1 rasia punajuuren versoja
  • Syötäviä kukkia koristeluun

Valmistusohje

Tee kastike. Hienonna yksi salottisipuli ja kuullota se 1 rkl rypsiöljyssä. Lisää valkoviini ja anna keittyä kasaan niin, että nesteen määrä puolittuu. Lisää kalaliemi ja kourallinen timjaminversoja ja keitä noin 10 minuuttia. Lisää kuohukerma, murskattu valkosipulin kynsi, valkopippuri, ripaus mustapippuria sekä 2 tl suolaa. Keitä toiset 10 min ja mausta puolikkaan sitruunan mehulla. Siivilöi kastike kahdesti ja laita sifoniin kahdella panoksella.

Tee mangosalaatti. Kuori ja kuutioi mango. Poista chilistä siemenet ja hienonna se. Laita ne kippoon ja mausta 0,5 rkl limenmehulla ja yhdellä kierroksella suolalla myllystä. Jätä maustumaan.

Laita kippoon kourallinen punajuuren versoja ja kourallinen ketunleipää. Mausta 2 tl oliiviöljyllä ja kierroksella suolaa myllystä. 

Kuori ja leikkaa rinkuloiksi toinen salottisipuli. Frittaa kullanruskeaksi 180-asteisessa öljyssä. Aseta talouspaperille kuivumaan. 

Kuumenna 2rkl rypsiöljyä pannulla hyvin kuumaksi. Kuivaa kampasimpukat ja paista pannulla kaunis paistopinta molemmille puolille. Pidä noin 1min 30sek per puoli. Mausta sitruunamehulla ja merisuolalla.

Kokoa annos laittamalla kampasimpukan kuoreen pohjimmaiseksi mango-chilisalaatti ja pursota sifonista kolme puristusta kastiketta. Aseta kampasimpukat päälimmäiseksi ja ripottele päälle fritattua salottisipulia. Koristele ketunleivällä, punajuuren versoilla ja kukilla.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Pannulla paistettua kuhaa, kyssäkaali-omenasalaatti ja beurre blanc -kastike, Valtterin reseptiMasterChef Suomi: Omenaista röstiperunaa, riekon rintaa ja omenaista kaalisalaattia, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Karitsankare ja punajuurta, Maritan reseptiMasterChef Suomi: Romainesalaattitacot nyhtökauralla ja munasalaatilla, Iinan reseptiKokkisodan kymmenes jakso herkuttelee merenelävillä ja tarjoaa hunajakahvia – katso reseptit!Kokkisodan yhdeksännessä jaksossa tiedossa on Salkkarit-kokkailua – katso herkulliset reseptit!
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti