Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Kalaa ja perunaa beurre blancilla, Samulin resepti

MTV
Julkaistu 04.03.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden neljännen jakson resepti.

KALA

  • 2 suomustettua nieriäfilettä
  • 1 suomustettu kalan nahka
  • rypsiöljyä
  • suolaa

PERUNAPYRE

  • 5 suolavedessä keitettyä perunaa
  • 2 dl Valio keittiön kuohukermaa
  • 50 g Valio voita
  • suolaa maun mukaan

TIMJAMI-HUNAJAPORKKANAT

  • 2 porkkanaa
  • hunajaa
  • Järvikylän tuoretta timjamia
  • suolaa
  • rypsiöljyä

BEURRE BLANC SAVUSTETULLA KALAN NAHALLA

  • Reduktioliemi
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • maustepippuria
  • 1 salottisipuli

BEURRE BLANC

  • 1 dl reduktiolientä
  • 2 dl Valio täysmaitoa
  • 1 dl Valio Keittiön kuohukermaa
  • Mausteeksi 1 suomustettu ja savustettu kalan nahka

PERUNASIPSIT

  • 1 peruna
  • neutraalia öljyä friteeraukseen
  • suolaa

Valmistusohje

KALA: Laita pienelle uunipellille rypsiöljyä ja suolaa kauttaaltaan. Aseta kalafileet pellille niin, että nahkapuoli jää ylös. Tohota nahka kauttaaltaan rapeaksi. Paahda 180 asteisessa uunissa 2–5 minuuttia paksuudesta riippuen. Savusta ylijäänyt nahka savupistoolilla kulhossa ja lisää tuorekelmu kulhon päälle.

PERUNAPYRE: Kuori perunat. Halkaise 4 osaan. Keitä suolatussa vedessä, kunnes kypsiä. Lämmitä kerma kattilassa. Käytä perunaprässiä ja lisää perunalumi kattilaan kerman kanssa. Sekoita ja lisää voi ja suola.

TIMJAMI-HUNAJAPORKKANAT: Kuori porkkanat, keitä suolatussa vedessä porkkanoiden paksuudesta riippuen 4-8 minuuttia. Keittämisen jälkeen halkaise porkkanat pitkittäin puoliksi. Valele suolalla, öljyllä ja hunajalla ja tohota porkkanoihin tumma pinta. Koristele tuoreella timjamilla.

BEURRE BLANC SAVUSTETULLA KALAN NAHALLA: Lisää aineet kattilaan ja keitä kasaan, kunnes noin 1 dl jäljellä. Siivilöi.

BEURRE BLANC: Laita reduktioliemi kattilaan, kuutioi huoneenlämpöinen voi. Lämmitä maito ja kerma. Lisää reduktioliemeen ohuena nauhana samalla vatkaten. Lisää voi osissa. Lisää savustettu kalannahka kastikkeeseen. Anna maustua n.15 minuuttia ja poista nahka.

PERUNASIPSIT: Viipaloi peruna mandoliinilla ohuiksi ja poista ylimääräinen neste esim. talouspaperilla. Friteeraa 170 asteisessa neutraalissa öljyssä n. 3 minuuttia. Käytä fritatut sipsit talouspaperin kautta ja mausta suolalla.

Kokoa annos.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Pääruoka – Japanilainen ateria, paahdettua ankkaa, japanilainen riisi, purjo-kevätsipulisalaatti, Markun reseptiMasterChef Suomi: Paistettua kuhaa, Voi-misokastike yrttiöljyllä, mustajuurta ja fenkoliaMasterChef Suomi: Japanilainen ateria, Markun reseptiMasterChef Suomi: Perunakranssi, T-pihvi, punaviinikastike ja valkosipuli-sahrami-vihannekset, Darinan reseptiMasterChef Suomi: Pastaa kantarellikastikkeella, paistetuilla kantarelleilla sekä pikkelöidyillä kantarelleilla, Iinan reseptiMasterChef: Maksaa ja maa-artisokkaa – Jonin resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti