Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Kimchillä maustettua possun ulkofilettä, paahdettuja viinirypäleitä ja kermassa haudutettua paksoita, Taijan resepti

MTV
Julkaistu 18.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden toisen jakson resepti.

POSSU

  • 2 kpl porsaan ulkofilettä
  • 1 rkl osterikastiketta
  • 1 rkl inkiväärimehua
  • ½ limen mehu
  • vettä
  • Kimin kimchiä

KIMIN KIMCHI

  • 1 kiinankaali
  • suolaa
  • 3-5 rkl korealaisia chilihiutaleita
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 raastettu omena
  • 6 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1-2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 3 rkl kalakastiketta

PAKSOI

  • 1 paksoi
  • ½ sipuli
  • suolaa
  • 1 dl kuohukermaa

PIKKELÖIDYT RETIISIT

  • 3 kpl retiisejä
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria

VIINIRYPÄLEET

  • kourallinen viinirypäleitä
  • öljyä

PARSAKAALI

  • 2–4 parsakaalinnuppua per syöjä
  • suolaa
  • vettä

Valmistusohje

POSSU: Sekoita kaikki yhdessä kulhossa sekaisin. Lisää vettä maun mukaan.  Paista pihvit ja anna vetäytyä leivinpaperin sisällä. Siivuta pihvit lopuksi ja mausta kimchin mehulla.

KIMIN KIMCHI: Leikkaa kiinankaali 3cm x 3cm paloiksi. Punnitse palat ja lisää suolaa 5% painosta. Anna tekeytyä 1-2 tuntia, huuhtele ja valuta. Sekoita loput ainekset ja sekoita kiinankaaliin. Anna tekeytyä yön yli huoneenlämmössä ja nosta sitten 3-5 päiväksi jääkaappiin.

PAKSOI: Pilko paksoi ja sipuli palasiksi. Kuullota pannulla, mausta suolalla. Lisää kerma ja anna hautua.

PIKKELÖIDYT RETIISIT: Suikaloi retiisit ja laita etikka-sokeriliemeen.

VIINIRYPÄLEET: Paista viinirypäleet pannulla öljyssä, niin että saavat hieman väriä ja rakenteesta tulee pehmeä.

PARSAKAALI: Keitä parsakaalin palat suolassa maustetussa vedessä puolikypsiksi. Laita uunin pellille, 200 astetta ja grillivastus päälle. Parsakaalit saavat kauniin pinnan.

Kokoa annos.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Pehmeäkuoriset taskuraputacot ja mangosalsa, Samulin ja Markun reseptiMasterChef Suomi: Samulin pihviateriaMasterChef Suomi: Porotataki, pikkelöityjä shimejisieniä, paistettuja sieniä, kaalisalaattia sekä marinoitu keltuainen, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Perunakranssi, T-pihvi, punaviinikastike ja valkosipuli-sahrami-vihannekset, Darinan reseptiMasterChef Suomi: Kimchillä maustettua possun ulkofilettä, Tajian reseptiMasterChef: Maksaa ja maa-artisokkaa – Jonin resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti