Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Hiiligrillattua kuningasvinokasta ja raparperia, Valtterin resepti

MTV
Julkaistu 25.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden kolmannen jakson resepti.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 2 kuningasvinokasta
  • 3 rapaperitankoa
  • 2 tl tummaa misoa
  • 1 dl sakea
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • 1 rkl sokeria
  • kourallinen versosekoitusta
  • neutraalia öljyä
  • suolaa ja pippuria maustamiseen
  • kukkia koristeluun

Valmistusohje

Kuori raparpereista kuituinen kuori. Hienonna toinen tanko ja laita kattilaan sokerin kanssa ja lisää tilkka vettä ja reilusti mustapippuria. Keitä kunnes raparperin saa sekoitettua hillokkeeksi. Grillaa tanko raparperia lähes mustaksi, sivellen lopuksi hieman vaahterasiirappia raparperille. Hienonna ja lisää hillokkeeseen.

Halkaise kuningasvinokkaat ja leikkaa pintaan ristikkokuvio, varoen leikkaamasta läpi. Mausta varovasti suolalla, sillä misosta saadaan grillatessa lisää suolaa. Sekoita miso ja sake tasaiseksi. Sivele sienien pintaan hieman öljyä ja aseta grillille. Kääntele sieniä tarpeen mukaan sivellen miso-sakeseoksella. Kun sienet ovat saaneet kauniin värin ja ovat hieman pehmenneet, ne ovat valmiita.

Mehusta yksi raparperitanko. Sekoita mehuun maun mukaan vaahterasiirappia ja sekoita vinegrettiin noin kaksi kertaa mehun määrä neutraalia öljyä. Mausta suolalla. Sekoita lusikallinen vinegrettiä versosekoitukseen.

Tarjoa sienet hillokkeen ja salaatin kera.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi:Ankkaa ja omenaa, Antin reseptiMasterChef: Ruskealla voilla maustettua nieriätartaria – Eevan reseptiMasterChef: Savustettu kampasimpukka "keep it simple" – Janin reseptiMasterChef: Kampasimpukkaa kahdella tapaa – Santun reseptiMasterChef: Hummeria ja mustajuurta – Santun reseptiMasterChef: Kuhaa ja mansikkaa – Jennyn resepti
MasterChef-reseptitMasterChefLeivontaKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti