Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Henkan vuohenjuustoraviolit ja salvia-voita

Julkaistu 20.02.2024 20:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa tuli valmistaa tuomarien reseptien pohjalta annokset.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

1 annos pastataikinaa

  • 275 g 00-jauhoja
  • 275 g Durum-jauhoja
  • 10 keltuaista
  • 2 kokomunaa
  • 3 tl kylmää vettä
  • ripaus suolaa

Täyte

  • 300 g pehmeää levitettävää vuohenjuustoa (esim chevroux)
  • 1 dl raastettua parmesaani-juustoa
  • 2 kuorittua valkosipulinkynttä
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 10 lehteä leikattua basilikaa
  • mustapippuria myllystä

Valmistukseen

  • 1 rkl voita
  • 5 salvian lehteä

Valmistusohje

PASTATAIKINA: Laita jauhot kutteriin. Erottele keltuaiset kulhoon ja lisää mukaan kokomunat ja vesi sekä suola. Laita jauhot pyörimään kutterissa ja lisää munaseos mukaan. Anna pyöriä kunnes ainekset kunnolla sekaisin. Poista taikina leikkurista ja painele kasaan yhdeksi taikinapalloksi. Vakumoi ennen käyttöä. 

TÄYTE: Hienonna valkosipulinkynnet ja laita kulhoon. Lisää mukaan vuohenjuusto, parmesaani, keltuainen ja basilika. Sekoita ainekset keskenään ja mausta mustapippurilla. Laita täyte pursotinpussiin.

Rullaa pastataikinaa koneella aloittaen terän asetuksesta nolla (paksuin asetus) ja joka rullaus kerran jälkeen pienennä terää yksi asetus. Kun olet päässyt toiseksi viimeiseen asetukseen on taikina sopivan ohutta ravioleihin. 

Laita yksi pastalevy jauhotetulle pöydälle ja pursota täytettä kahteen riviin jättäen noin 5 cm väliä pursotuksille. Kostuta täytteen väleihin jäänyt taikina sipaisulla vettä ( Jos taikina on täydellisen kostea, tätä ei tarvitse tehdä). 

Levitä toinen taikinalevy päälle aloittaen toisesta reunasta ja samalla kevyesti kämmenselällä täytteiden välit painaen. Painele sormilla ilma pois jokaisen täytteen ympäriltä varovasti. Koska täyte on pehmeä vaatii tämä herkkyyttä sormissa. Leikkaa taikinaleikkurilla raviolit neliön mallisiksi tyynyiksi. Nosta varovasti jauhotetulle liinalle odottamaan keittämistä.

Keitä ravioleja suolatussa vedessä 2-3 minuuttia. Nosta ne keitinvedestä laakealle pannulle ja lisää mukaan voi ja salvian lehdet. Lisää pannulle myös tilkka keitinvettä. Kiehauta raviolit pannulla varovasti sekoittaen jotta voista ja vedestä syntyy ohut kastike. Tarjoile heti. 

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Brittiläinen sipulipiirakka, Shawan reseptiMasterChef Suomi: Tortelliinit punapestolla ja ricotalla sekä tomaatticonsomme, Samulin reseptiKoko Suomi leipoo: Mariamin Laskiaisen poro-briocheKoko Suomi leipoo: Kaali-kanapiirasKoko Suomi leipoo: Kaali-pekonipiiras Koko Suomi leipoo: Tommin churrot ja miedosti tulinen kastike
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti