Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Häränhäntää punaviinikastikkeella ja kasvisfondanttia, Markun resepti

MTV
Julkaistu 11.03.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden viidennen jakson resepti.

HÄRÄNHÄNTÄ

  • 6 häränhäntäpalaa
  • 2 porkkanaa
  • 2 vartta varsiselleriä
  • 1 keltasipuli
  • timjamia
  • rosmariinia
  • 2 laakerinlehteä
  • 10 kokonaista mustapippuria
  • suolaa

KASVISFONDANT

  • pala juuriselleriä
  • 2 porkkanaa¨
  • 100 g voita
  • 5 dl kanalientä
  • timjamia
  • 3 valkosipulin kynttä
  • suolaa

PUNAVIINIKASTIKE

  • 1 plo punaviiniä
  • 5 dl lihalientä
  • 2 shalottisipulia
  • 2 porkkanaa
  • 2 vartta varsiselleriä
  • valkosipulia
  • tomaattipyreetä
  • timjamia
  • rosmariinia
  • suolaa
  • Voita viimeistelyyn

PAAHDETTU VALKOSIPULIT

  • 2 kokonaista valkosipulia
  • 2 rkl oliivi-öljyä
  • rosmariinia
  • suolaa

Valmistusohje

Laita painekattila hellalle. Pilko porkkana, sipuli ja varsiselleri. Kuullota kattilassa. Lisää häränhännät kattilaan. Lisää joukkoon lihalientä, yrtit, pippurit ja suolaa. Hauduta painekattilassa n.1 h. Avaa kattila varovasti ja ota lihat pois. Erottele liha luista ja rasvasta. Laita astiaan, mausta suolalla, lisää 1 dl punaviinikastiketta joukkoon ja viimeistele lopuksi yrteillä. 

KASVISFONDANT: Kuori ja pilko porkkana sekä selleri muutamaksi isoksi tasaiseksi palaseksi. Sulata pannulla voita ja lisää juurekset pannulle. Anna hautua n. 2min ja lisää joukkoon kanalientä, niin että kasvikset eivät ihan täysin peity. Lisää timjamia ja valkosipulia. Anna hautua miedolla lämmöllä leivinpaperin alla n. 15–20 min. Kun juurekset on ruskistuneet, käännä puolta. Kypsennä vielä hetki. Mausta suolalla ja aseta lautaselle.

PUNAVIINIKASTIKE: Pilko porkkana, sipuli ja varsiselleri. Kuullota kattilassa. Lisää joukkoon punaviini, lihaliemi,  yrtit, pippurit, tomaattipyre ja suolaa. Keitä kasaan, kunnes jäljellä on puolet. Siivilöi. Mausta suolalla ja viimeistele voilla. 

PAAHDETTU VALKOSIPULI: Leikkaa valkosipuleista yläosa pois. Laita öljyä ja mausta suolalla sekä rosmariinilla. Paahda uunissa n. 35 min. 

Kokoa annos.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Paistettua kuhaa, Voi-misokastike yrttiöljyllä, mustajuurta ja fenkoliaMasterChef Suomi: Porsaan sisäfilee käärittynä sieniduxelleen ja savoijinkaaliin, sipulipyree, ruusukaaleja sekä punaviinikastike, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Paahdettua kananrintaa, Markun reseptiMasterChef Suomi: Kevätkananpoikaa, sienipyrettä ja kasviksia, Maritan reseptiMasterChef Suomi: Syksy lautasella, Pilvin reseptiMasterChef Suomi: Kukkakaalia, mustajuurta ja sieniä, Josen resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti