Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Appelsiinibroileria, kauden kasviksia ja mustaherukkakastiketta, Josen resepti

Julkaistu 05.03.2024 20:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan viidennessä jaksossa kilpailijoiden tulee valmistaa suosikkikouluruoka.

Appelsiinibroileri

  • 2 broilerin rintafilettä
  • 50 g Valio voita
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl hienoa merisuolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 5 rakuunan oksaa
  • 2 appelsiinia
  • 3 rkl sokeria

Kauden kasvikset

  • 3 eri väristä porkkanaa
  • 2 shalottisipulia
  • 50 g voita
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl hienoa merisuolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 5 timjamin oksaa
  • Mustaherukkakastike
  • 2 dl kanalientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 0,5 dl mustaherukkamehutiivistettä
  • 1 rkl sokeria
  • 1/2 tl mustapippuria

Valmistusohje

APPELSIINIBROILERI: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lisää voi ja rypsiöljy. Aseta broilerin rintafileet pannulle, mausta suolalla ja pippurilla ja lisää mukaan rakuunan oksat. Paista molemmin puolin kauniin väriseksi, tökkää lämpömittari paksuimpaan kohtaan ja laita 200 asteiseen uuniin, kunnes sisälämpötila on yli 75 astetta (noin 25min riippuen rintafileen paksuudesta). Purista kahden appelsiinin mehu ja kaada pieneen kattilaan kuumenemaan sokerin kanssa. Keitä kunnes jäljellä on siirappimainen neste. Leikkaa kypsät rintafileet annospaloiksi ja sivele appelsiinisiirappi kanan pintaan.

KAUDEN KASVIKSET: Kuori ja pilko porkkanat haluamaasi kokoon. Kuori ja halkaise shalottisipulit. Lisää kuumalle pannulle voi, rypsiöljy, timjami ja kasvikset. Mausta suolalla, pippurilla ja hunajalla. Paista ensin kovalla lämmöllä noin 5 minuuttia ja sitten matalalla lämmöllä noin 20 minuuttia kunnes kasvikset ovat pehmeitä, mutta silti napakoita.

MUSTAHERUKKAKASTIKE: Kaada kanaliemi, kuohukerma ja mehutiiviste pieneen kattilaan. Mausta sokerilla ja mustapippurilla. Keitä kunnes nestettä on jäljellä noin puolet ja kastike on mukavan paksua. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mehutiivistettä, sokeria tai mustapippuria.

Kokoa annos ilmavasti riittävän isolle lautaselle ja koristele haluamillasi yrteillä. Kaada kastike vasta tarjoilun yhteydessä.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan reseptiMasterChef Suomi: Haudutettua mustekalaa, romesco-kastiketta ja balsamicoglaseerattuja perunoita, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Karitsan karetta, tomaattinen bulgur, romesco-kastiketta, paahdettua mustakaalia, Markun reseptiMasterChef Suomi: Peuran ulkofileetä, hasselbackan perunaa ja aurajuustokastiketta, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Kukkakaalia, mustajuurta ja sieniä, Josen reseptiMasterChef Suomi: Beet Wellington, Josen resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti