MasterChef: Suklaata ja limeä – Jennyn resepti
MasterChef Suomi -sarjan 12. jaksossa tehtiin vegaanista katuruokaa.
Ainekset
- 300 g suklaata
- 3-4 kypsää avokadoa
- 1,5 dl glukoosia
- suolaa maun mukaan
- 1 purkki vegaanista mascarponea
- 0,5 dl mantelimaitoa
- 3 rkl tomusokeria
- 8 passionhedelmää
- kourallinen vadelmia
- 1 lime
- muutama pähkinä tai 3 rkl pähkinärouhetta
Valmistusohje
Muussaa kypsät avokadot sileäksi massaksi sauvasekoittimella. Sulata suklaata vesihauteessa ja lisää 0,5 dl glukoosisiirappia joukkoon. Kaada avokadomössön joukkoon ja lisää 0,5tl suolaa. Aja taas tasaiseksi massaksi ja pistä pakkaseen jäähtymään.
2. Halkaise passionit ja kaavi sisälmykset kattilaan. Siivilöi siemenet pois ja keitä mehua kasaan vielä hetki. Lisää lopuksi glukoosisiirappia muutama rkl.
3. Vispaa vegaaninen mascarpone ja 0,5 dl mantelimaitoa, 0,5 dl tomusokeria ja 1 limen raastettu kuori yhdessä kuohkeaksi ja kiinteäksi vaahdoksi. Tarkista maku ja lisää vielä limemehua.
4. Kokoa annos lautaselle ja lisää päälle tuoreita vadelmia ja pekaanipähkinämurua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa