Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Soija-hunajalohi – Ellan resepti

Julkaistu 05.04.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 10. jaksossa kilpailijat valmistavat suomalaisten eniten käyttämistä raaka-aineista MasterChef-tasoisen lounaan.

Ainekset

  • lohi-annospala
  • 1 dl soijaa
  • 1 dl hunajaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 1/2 sitruunan kuoriraaste
  • 1 porkkana
  • 1/2 kurkku
  • loraus valkoviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 2 perunaa
  • suolaa
  • 1 dl jugurttia

Valmistusohje

Suolaa kala ja laita noin 30 min jääkaappiin

Leikkaa perunat puoliksi, huuhtele kylmällä vedellä ja kuivaa leikkuu pinnat. Laita pellille leikkuu pinta ylöspäin ja hiero pintaan oliiviöljyä ja suolaa. Laita uuniin ensin keskitasolle kiertoilmalle 180 astetta 15 min ja sitten grillivastuksella ylätasolla 20min kunnes pinta on saanut kunnolla väriä.

Mittaa kattilaan soija, hunaja, ½ sitruunanmehu, keitä hiljalleen noin 15 kunnes seos vähän paksunee. Maista ja lisää hunajaa tarvittaessa jos liian suolainen.

Mittaa valkoviinietikka, sokeri ja ripaus suolaa kulhon pohjalle, sekoita ja lisää oliiviöljyä ja sekoita kokoajan. Leikkaa porkkanasta ja kurkusta mandoliinilla ohuita suikaleita ja sekoita kastikkeen joukkoon.

Aja jugurtti, tilli ja ½ mehu ja kuoriraaste nopeasti sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää tarvittaessa suolaa.

Lisää kuumalle pannulle vähän rypsiöljyä ja paista lohi ensin nahkapuoli alaspäin, käännä kun pohja alkaa selkeästi kypsymään noin 3 minuuttia, paista vielä toiselta puolelta noin 2 minuuttia. Nosta lohi pois pannulta ja valele pinta soija-hunajakastikkeella.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Lihaolutpiiras, Maritan reseptiMasterChef: Kanatikkarit – Niklaksen reseptiMasterChef: Sipulipiirakka – Ollin reseptiMasterChef: Lohta ja kasviksia – Joonaksen reseptiMasterChef: Musikkalohi – Jennyn reseptiMasterChef: Mustikkainen lohi – Petran resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti