MasterChef: Soija-hunajalohi – Ellan resepti

mc_eps10_annos_ella_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan 10. jaksossa kilpailijat valmistavat suomalaisten eniten käyttämistä raaka-aineista MasterChef-tasoisen lounaan.

Ainekset

  • lohi-annospala
  • 1 dl soijaa
  • 1 dl hunajaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 1/2 sitruunan kuoriraaste
  • 1 porkkana
  • 1/2 kurkku
  • loraus valkoviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 2 perunaa
  • suolaa
  • 1 dl jugurttia

Valmistusohje

Suolaa kala ja laita noin 30 min jääkaappiin

Leikkaa perunat puoliksi, huuhtele kylmällä vedellä ja kuivaa leikkuu pinnat. Laita pellille leikkuu pinta ylöspäin ja hiero pintaan oliiviöljyä ja suolaa. Laita uuniin ensin keskitasolle kiertoilmalle 180 astetta 15 min ja sitten grillivastuksella ylätasolla 20min kunnes pinta on saanut kunnolla väriä.

Mittaa kattilaan soija, hunaja, ½ sitruunanmehu, keitä hiljalleen noin 15 kunnes seos vähän paksunee. Maista ja lisää hunajaa tarvittaessa jos liian suolainen.

Mittaa valkoviinietikka, sokeri ja ripaus suolaa kulhon pohjalle, sekoita ja lisää oliiviöljyä ja sekoita kokoajan. Leikkaa porkkanasta ja kurkusta mandoliinilla ohuita suikaleita ja sekoita kastikkeen joukkoon.

Aja jugurtti, tilli ja ½ mehu ja kuoriraaste nopeasti sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää tarvittaessa suolaa.

Lisää kuumalle pannulle vähän rypsiöljyä ja paista lohi ensin nahkapuoli alaspäin, käännä kun pohja alkaa selkeästi kypsymään noin 3 minuuttia, paista vielä toiselta puolelta noin 2 minuuttia. Nosta lohi pois pannulta ja valele pinta soija-hunajakastikkeella.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!