MasterChef: Sitruunarisotto – Matiaksen resepti
MasterChef Suomi -kauden 10. jaksossa valmistettiin ristottoa.
Ainekset
- 2 dl Risottoriisi (arborio)
- 3 kpl Sitruunaa
- 1 l Kanalientä
- 100 g Parmesaania
- 50 g Voita
- 2 rkl Mascarponea
- 1 pnt Ruohosipulia
- Oliiviöljyä
Valmistusohje
Freesaa shalottisipulia oliiviöljyssä. Lisää riisit ja kuullota, kunnes riisi alkaa muuttua hieman läpinäkyväksi. Lisää valkoviini ja kiehauta.
Lisää kauhallinen kanalientä kokoajan sekoittaen ja anna imeytyä. Toista niin kauan kunnes riisin rakenne on hyvä. Lisää lopuksi voi, parmesaani sekä mascarpone ja tarkista suola. Lisää ruohosipuli päälle.
Lisää tehosekoittimeen ruohosipulia ja rypsiöljyä. Aja tehosekoittimessa noin 5min, kunnes öljy on tasainen. Lisää risoton päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan