MasterChef: Sitruunarisotto – Matiaksen resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps10_annos_risotto_MATIAS_kuva_juuli_aschan_001

MasterChef Suomi -kauden 10. jaksossa valmistettiin ristottoa.

Ainekset

  • 2 dl Risottoriisi (arborio)
  • 3 kpl Sitruunaa
  • 1 l Kanalientä
  • 100 g Parmesaania
  • 50 g Voita
  • 2 rkl Mascarponea
  • 1 pnt Ruohosipulia
  • Oliiviöljyä

Valmistusohje

Freesaa shalottisipulia oliiviöljyssä. Lisää riisit ja kuullota, kunnes riisi alkaa muuttua hieman läpinäkyväksi.  Lisää valkoviini ja kiehauta.  

Lisää kauhallinen kanalientä kokoajan sekoittaen ja anna imeytyä. Toista niin kauan kunnes riisin rakenne on hyvä. Lisää lopuksi voi, parmesaani sekä mascarpone ja tarkista suola. Lisää ruohosipuli päälle. 

Lisää tehosekoittimeen ruohosipulia ja rypsiöljyä. Aja tehosekoittimessa noin 5min, kunnes öljy on tasainen. Lisää risoton päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!