MasterChef: Sipuli-pistaasi tortellinit – Matiaksen resepti
MasterChef Suomi -sarjan 12. jaksossa luvassa on muun muassa kauden toinen mysteeriboksi, joka tarjoaa kilpailijoille pelkkiä vihreitä raaka-aineita ja laittaa heidän luovuutensa testiin.
Ainekset
- 100g Jauhoja
- 4 kpl keltuaista
- Pistaasipähkinöitä
- Puolikas pnt Salvia
- 1 Nippu kevätsipulia
- Voita
- Suolaa
- Sokeria
Valmistusohje
1. Sekoita 100g voita ja 4 keltuaista. Vaivaa taikinaksi ja laita kylmään 30minuutiksi.
2. Karamellisoi kevätsipulit voissa. Lisää hieman sokeria.
3. Lisää karamellisoidun sipulin joukkoon murskattua pistaasipähkinää ja hieman kevätsipulin vartta.
4. Friteeraa salvian lehdet rasvakeittimessä noin 30sec-1min.
5. Täytä tortelliinit massalla ja muotoile.
6. Keitä suolatussa vedessä noin 3min ja pyörittele pannulla ruskistetussa voissa.
7. Koristele pistaasipähkinöillä ja friteeratuilla salvian lehdillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti