MasterChef: Sipuli-pistaasi tortellinit – Matiaksen resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps12_annos_mysteeriboxi_MATIAS_kuva_juuli_aschan_001

MasterChef Suomi -sarjan 12. jaksossa luvassa on muun muassa kauden toinen mysteeriboksi, joka tarjoaa kilpailijoille pelkkiä vihreitä raaka-aineita ja laittaa heidän luovuutensa testiin.

Ainekset

  • 100g Jauhoja
  • 4 kpl keltuaista
  • Pistaasipähkinöitä
  • Puolikas pnt Salvia
  • 1 Nippu kevätsipulia
  • Voita
  • Suolaa
  • Sokeria

Valmistusohje

1. Sekoita 100g voita ja 4 keltuaista. Vaivaa taikinaksi ja laita kylmään 30minuutiksi.

2. Karamellisoi kevätsipulit voissa. Lisää hieman sokeria.

3. Lisää karamellisoidun sipulin joukkoon murskattua pistaasipähkinää ja hieman kevätsipulin vartta.

4. Friteeraa salvian lehdet rasvakeittimessä noin 30sec-1min.

5. Täytä tortelliinit massalla ja muotoile.

6. Keitä suolatussa vedessä noin 3min ja pyörittele pannulla ruskistetussa voissa.

7. Koristele pistaasipähkinöillä ja friteeratuilla salvian lehdillä. 

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.