MasterChef: Sieni-pekonileipä – Heinin resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps7_annos_HEINI_kuva_juuli_aschan_001

MasterChef Suomi -kauden seitsemännessä jaksossa tehtiin grillileipä.

Ainekset

  • 1 kpl Kananmuna
  • 3 dl Rypsiöljyä
  • Puolikkaan sitruunanmehu
  • 2 tl Etikkaa
  • 2 rkl Dijon sinappia
  • Sinapinsiemeniä
  • 40 g Purjoa
  • 2 rkl Mascarpone juustoa
  • 3 rkl Maustamatonta tuorejuustoa
  • 1rkl Hunaja
  • 4 Siivua pekonia
  • 1,5 dl Metsäsieniä
  • 100 g Emmental puna- ja Mustaleima juustoraastetta
  • 2 Siivua ruisleipää
  • 6 Suolakurkun viipaletta

Valmistusohje

Valmista majoneesi. Riko kananmuna korkeaan astiaan ja lisää sitruunanmehu sekä etikka. Kaada rypsiöljy ohuena nauhana samalla sauvasekoittimelle sekoittaen, kunnes majoneesista tulee paksua. Lisää dijonsinappi ja sinapinsiemenet. Mausta vielä suolalla ja pippurilla.

Pilko pieneksi purjo ja kuullota voissa kunnes purjo hieman pehmenee. Lisää hunaja. Lisää mascarpone sekä tuorejuusto ja sekoita pannulla tahnamaiseksi. Mausta suolalla.

Pilko pekoni ja paista pannulla rapeahkoksi. Lisää sienet ja paista sen verran, että sienistä haihtuu neste. Jätä rakenne napakaksi.

Kokoa leivät. Laita dijonsinappi majoneesia molempiin ruisleivän puolikkaisiin. Lisää purjotahna ja pekonisieni muhennos. Asettele suolakurkkuviipaleet päälle, ja kuorruta täyte reippaasti juustoraasteilla.

Laita valmiit ruisleivät parillagrilliin ja grillaa niin kauan, kunnes leivissä on rapea pinta ja juusto sisällä sulaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!