MasterChef: Sieni-pekonileipä – Heinin resepti
MasterChef Suomi -kauden seitsemännessä jaksossa tehtiin grillileipä.
Ainekset
- 1 kpl Kananmuna
- 3 dl Rypsiöljyä
- Puolikkaan sitruunanmehu
- 2 tl Etikkaa
- 2 rkl Dijon sinappia
- Sinapinsiemeniä
- 40 g Purjoa
- 2 rkl Mascarpone juustoa
- 3 rkl Maustamatonta tuorejuustoa
- 1rkl Hunaja
- 4 Siivua pekonia
- 1,5 dl Metsäsieniä
- 100 g Emmental puna- ja Mustaleima juustoraastetta
- 2 Siivua ruisleipää
- 6 Suolakurkun viipaletta
Valmistusohje
Valmista majoneesi. Riko kananmuna korkeaan astiaan ja lisää sitruunanmehu sekä etikka. Kaada rypsiöljy ohuena nauhana samalla sauvasekoittimelle sekoittaen, kunnes majoneesista tulee paksua. Lisää dijonsinappi ja sinapinsiemenet. Mausta vielä suolalla ja pippurilla.
Pilko pieneksi purjo ja kuullota voissa kunnes purjo hieman pehmenee. Lisää hunaja. Lisää mascarpone sekä tuorejuusto ja sekoita pannulla tahnamaiseksi. Mausta suolalla.
Pilko pekoni ja paista pannulla rapeahkoksi. Lisää sienet ja paista sen verran, että sienistä haihtuu neste. Jätä rakenne napakaksi.
Kokoa leivät. Laita dijonsinappi majoneesia molempiin ruisleivän puolikkaisiin. Lisää purjotahna ja pekonisieni muhennos. Asettele suolakurkkuviipaleet päälle, ja kuorruta täyte reippaasti juustoraasteilla.
Laita valmiit ruisleivät parillagrilliin ja grillaa niin kauan, kunnes leivissä on rapea pinta ja juusto sisällä sulaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta