MasterChef: Sieni-pekonileipä – Heinin resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps7_annos_HEINI_kuva_juuli_aschan_001

MasterChef Suomi -kauden seitsemännessä jaksossa tehtiin grillileipä.

Ainekset

  • 1 kpl Kananmuna
  • 3 dl Rypsiöljyä
  • Puolikkaan sitruunanmehu
  • 2 tl Etikkaa
  • 2 rkl Dijon sinappia
  • Sinapinsiemeniä
  • 40 g Purjoa
  • 2 rkl Mascarpone juustoa
  • 3 rkl Maustamatonta tuorejuustoa
  • 1rkl Hunaja
  • 4 Siivua pekonia
  • 1,5 dl Metsäsieniä
  • 100 g Emmental puna- ja Mustaleima juustoraastetta
  • 2 Siivua ruisleipää
  • 6 Suolakurkun viipaletta

Valmistusohje

Valmista majoneesi. Riko kananmuna korkeaan astiaan ja lisää sitruunanmehu sekä etikka. Kaada rypsiöljy ohuena nauhana samalla sauvasekoittimelle sekoittaen, kunnes majoneesista tulee paksua. Lisää dijonsinappi ja sinapinsiemenet. Mausta vielä suolalla ja pippurilla.

Pilko pieneksi purjo ja kuullota voissa kunnes purjo hieman pehmenee. Lisää hunaja. Lisää mascarpone sekä tuorejuusto ja sekoita pannulla tahnamaiseksi. Mausta suolalla.

Pilko pekoni ja paista pannulla rapeahkoksi. Lisää sienet ja paista sen verran, että sienistä haihtuu neste. Jätä rakenne napakaksi.

Kokoa leivät. Laita dijonsinappi majoneesia molempiin ruisleivän puolikkaisiin. Lisää purjotahna ja pekonisieni muhennos. Asettele suolakurkkuviipaleet päälle, ja kuorruta täyte reippaasti juustoraasteilla.

Laita valmiit ruisleivät parillagrilliin ja grillaa niin kauan, kunnes leivissä on rapea pinta ja juusto sisällä sulaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.