Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Sieni-pekonileipä – Heinin resepti

Julkaistu 21.03.2023 20:55

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden seitsemännessä jaksossa tehtiin grillileipä.

Ainekset

  • 1 kpl Kananmuna
  • 3 dl Rypsiöljyä
  • Puolikkaan sitruunanmehu
  • 2 tl Etikkaa
  • 2 rkl Dijon sinappia
  • Sinapinsiemeniä
  • 40 g Purjoa
  • 2 rkl Mascarpone juustoa
  • 3 rkl Maustamatonta tuorejuustoa
  • 1rkl Hunaja
  • 4 Siivua pekonia
  • 1,5 dl Metsäsieniä
  • 100 g Emmental puna- ja Mustaleima juustoraastetta
  • 2 Siivua ruisleipää
  • 6 Suolakurkun viipaletta

Valmistusohje

Valmista majoneesi. Riko kananmuna korkeaan astiaan ja lisää sitruunanmehu sekä etikka. Kaada rypsiöljy ohuena nauhana samalla sauvasekoittimelle sekoittaen, kunnes majoneesista tulee paksua. Lisää dijonsinappi ja sinapinsiemenet. Mausta vielä suolalla ja pippurilla.

Pilko pieneksi purjo ja kuullota voissa kunnes purjo hieman pehmenee. Lisää hunaja. Lisää mascarpone sekä tuorejuusto ja sekoita pannulla tahnamaiseksi. Mausta suolalla.

Pilko pekoni ja paista pannulla rapeahkoksi. Lisää sienet ja paista sen verran, että sienistä haihtuu neste. Jätä rakenne napakaksi.

Kokoa leivät. Laita dijonsinappi majoneesia molempiin ruisleivän puolikkaisiin. Lisää purjotahna ja pekonisieni muhennos. Asettele suolakurkkuviipaleet päälle, ja kuorruta täyte reippaasti juustoraasteilla.

Laita valmiit ruisleivät parillagrilliin ja grillaa niin kauan, kunnes leivissä on rapea pinta ja juusto sisällä sulaa.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: One bite carpaccio, Antin reseptiMasterChef: Reuben-leipä – Saijan reseptiMasterChef: Grilled Cheese -leipä – Pietarin reseptiLohivoileipäkakku – helppo nakuvoileipäkakku Patee oliivien keraVegesandwich portobello-sienen kera
MasterChefMasterChef-reseptitLisäkeruoatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti