MasterChef: Shimeji & Batak – Matin resepti
MasterChef Suomi -kauden kuudennessa jaksossa tuli valmistaa kuvun alta löytyvistä raaka-aineista annos.
Ainekset
- 140 g durumjauhoja
- 2 kpl keltuaista
- 1 kpl kananmuna
- 500 g shimejisieniä
- 50 g batak-pippuri
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 shalottisipuli
- Timjamia
- Korianteri
- 1 kpl sitruuna
- Riisiviinietikka
- 3 rkl maltodextriini
- 3 rkl creme fraichea
- 5 dl kanaliemi
- 3 dl rapsiöljy
Valmistusohje
Sekoita pastataikinaa varten durumjauhot, munat ja keltuaiset sekä 1tl oliiviöljyä. Vaivaa taikinaksi. Anna levätä 30 min. Veivaa levyksi pastakoneella ja stanssaa pyöreitä kiekkoja 2kpl.
Lisää kattilaan 300 g shimeji sieniä, leikattu shalotti- ja valkosipuli ja peitä kanaliemellä. Kiehauta ja hauduttele 45 min. Mausta liemi suolalla ja siivilöi harson läpi. Lisää 0,25 dl Batak-pippuriöljyä.
Valmista tortellinien täytte hauduttamalla 120 g shimejiä creme fraichessa ja aja pyreeksi tehosekoittimessa. Mausta batak-pippurilla ja täytä tortellinit. Lämmitä rapsiöljyä 65 asteiseksi ja kaada joukkoon 1 rkl batak-pippureita. Hauduta 15 min ja siivilöi öljy.
Lisää 1 dl öljyä maltodextriinin ja sekoita. Peitä merirapu Batak-pippuriöljyllä ja kypsennä 50 asteisessa uunissa n. 10 min. Kokoa annos haluamallasi tavalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto