MasterChef: Sahramirisotto – Niklaksen resepti
MasterChef Suomi -kauden 10. jaksossa valmistettiin ristottoa.
Ainekset
- 2 dl Risottoriisiä
- 1 tl Sahramia
- 1 dl Valkoviiniä
- 5 dl Kasvislientä
- Parmesaania
- Tryffeli
- Oliiviöljyä
- 1 kpl Salottisipuli
- Suolaa
Valmistusohje
Kuullota sipuli paistinpannulla oliiviöljyssä. Lisää joukkoon riisi ja kuullota se läpikuultavaksi.
Lisää kasvisliemen joukkoon puoli teelusikallista jauhettua sahramia. Lisää joukkoon kuumaa kasvislientä koko ajan sekoittaen niin kauan, että riisi kypsyy. Lisää lopuksi joukkoon reilu ruokalusikallinen voita ja 2dl parmesaaniraastetta. Tarkista suola.
Kaada löysähkö risotto lautaselle. Raasta päälle tryffeliä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Taivaallinen omenahillo