MasterChef: Sahramirisotto – Niklaksen resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps10_annos_risotto_NIKLAS_kuva_juuli_aschan_001

MasterChef Suomi -kauden 10. jaksossa valmistettiin ristottoa.

Ainekset

  • 2 dl Risottoriisiä
  • 1 tl Sahramia
  • 1 dl Valkoviiniä
  • 5 dl Kasvislientä
  • Parmesaania
  • Tryffeli
  • Oliiviöljyä
  • 1 kpl Salottisipuli
  • Suolaa

Valmistusohje

Kuullota sipuli paistinpannulla oliiviöljyssä.  Lisää joukkoon riisi ja kuullota se läpikuultavaksi.  

Lisää kasvisliemen joukkoon puoli teelusikallista jauhettua sahramia. Lisää joukkoon kuumaa kasvislientä koko ajan sekoittaen niin kauan, että riisi kypsyy. Lisää lopuksi joukkoon reilu ruokalusikallinen voita ja 2dl parmesaaniraastetta. Tarkista suola.

Kaada löysähkö risotto lautaselle. Raasta päälle tryffeliä. 


Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.