MasterChef: Voissa haudutettua perunaa, ruskistetulla soijavoilla maustettua kampasimpukkaa – Matin resepti

MasterChef_Suomi_Professionals_2023_eps8_annos_MATTI_kuva_juuli_aschan_002

MasterChef Suomi -kauden kahdeksannen jakson resepti.

Ainekset

  • 6 kpl perunaa
  • 750 g voita
  • 750 g kermaa
  • 1 pnt ruohosipulia
  • 1 kpl shalottisipulia
  • 4 kynttä valkosipulia
  • 3 kpl kampasimpukkaa
  • 1 dl soijaa
  • 1 pnt tilliä
  • 1 pnt timjamia
  • 1 pnt persiljaa
  • 1,5 dl rypsiöljyä
  • 1 kpl broccolia
  • 1 dl oliiviöljy

Valmistusohje

Hauduta puikulaperuna timjaminoksalla ja valkosipulinkynnellä maustetussa voissa kypsäksi. Halkaise, mausta suolalla ja koristele kukan terälehdillä.

Kuutioi simpukat ja mausta ruskistetulla voilla, soijalla sekä oliiviöljyllä. Viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla.

Ryöppää brokkolinnuput. Jäähdytä ja aja tehosekoittimessa sileäksi oliiviöljyn kanssa. Paseeraa ja mausta suolalla.

Kuullota shalottia, timjamia ja valkosipulia voissa. Lisää kampasimpukan ”renssi” paloja ja kermaa. Hauduta 15 min. Lisää kypsää perunaa ja mausta yrttiöljyllä, siivilöi. Vaahdota ja mausta ruokalusikallisella creme fraichea.

Kuullota huuhdeltuja perunakuutioita voissa, mausta suolalla, lisää valkosipulinkynsi ja oksa timjamia kattilaan. Hauduta al denteksi voissa. Lisää tilkka kermaa ja viimeistele perunapyreellä, creme fraichella ja parmesanraasteella, sekä voilla. Mausta ruohosipulilla.

Keitä rosamunda kypsäksi, kuori, paseeraa sisus, lisää voita ja mausta suolalla. Savusta massa savustuspistoolilla. Laita sifoniin ja paseeraa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.