MasterChef: Voissa haudutettua perunaa, ruskistetulla soijavoilla maustettua kampasimpukkaa – Matin resepti
MasterChef Suomi -kauden kahdeksannen jakson resepti.
Ainekset
- 6 kpl perunaa
- 750 g voita
- 750 g kermaa
- 1 pnt ruohosipulia
- 1 kpl shalottisipulia
- 4 kynttä valkosipulia
- 3 kpl kampasimpukkaa
- 1 dl soijaa
- 1 pnt tilliä
- 1 pnt timjamia
- 1 pnt persiljaa
- 1,5 dl rypsiöljyä
- 1 kpl broccolia
- 1 dl oliiviöljy
Valmistusohje
Hauduta puikulaperuna timjaminoksalla ja valkosipulinkynnellä maustetussa voissa kypsäksi. Halkaise, mausta suolalla ja koristele kukan terälehdillä.
Kuutioi simpukat ja mausta ruskistetulla voilla, soijalla sekä oliiviöljyllä. Viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla.
Ryöppää brokkolinnuput. Jäähdytä ja aja tehosekoittimessa sileäksi oliiviöljyn kanssa. Paseeraa ja mausta suolalla.
Kuullota shalottia, timjamia ja valkosipulia voissa. Lisää kampasimpukan ”renssi” paloja ja kermaa. Hauduta 15 min. Lisää kypsää perunaa ja mausta yrttiöljyllä, siivilöi. Vaahdota ja mausta ruokalusikallisella creme fraichea.
Kuullota huuhdeltuja perunakuutioita voissa, mausta suolalla, lisää valkosipulinkynsi ja oksa timjamia kattilaan. Hauduta al denteksi voissa. Lisää tilkka kermaa ja viimeistele perunapyreellä, creme fraichella ja parmesanraasteella, sekä voilla. Mausta ruohosipulilla.
Keitä rosamunda kypsäksi, kuori, paseeraa sisus, lisää voita ja mausta suolalla. Savusta massa savustuspistoolilla. Laita sifoniin ja paseeraa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit